Posebno se ponosimo sljedećom činjenicom: Ove sezone produkt našeg rada su pet sjajnih mladih ljudi, Bosanaca i Hercegovaca, mladih reprezentativaca BIH, naši: Edis Baberović, Benjamin Isa Kordić, Ahmed Džubur, Džan i Fatih Prašović koji su produkt našeg rada i koji su “prohodali” u KK Ilidža

Od reaktiviranja KK Ilidža, 2016. godine, kada smo željeli nastaviti filozofiju kluba koji je postojao još od 1998.godine i koji ove godine slavi 25. godina postojanja, zasigurno možemo reći da smo na dobrom putu.

 

Kvalitetan rad, savremene metode, znanje, rezultat u funkciji razvoja igrača, sve su to  pretpostavke da idemo upravo onim putem kojim želimo ići. Naravno, bez ljubavi nema ništa i to uvijek ističemo.

 

Ipak, sve bi to bilo praktično nemoguće bez iskrene i konstantne podrške prije svega naše lokalne zajednice, Kantona Sarajevo, ali i Federacije BiH i naravno naše lijepe i jedine države BiH. Tu su i naši prijatelji, sponzori, roditelji i naše vrijedna, dobra i talentirana djeca.

 

Hvala svim školama u Kantonu Sarajevo u kojima realiziramo naš trenažni proces a posebno hvala JUKSIRC Ilidža i svim njihovim uposlenicima.

 

Da bismo bili tu gdje jesmo, dosadašnja ulaganja u sve ovo su bila velika. Naravno, ništa ne bi bilo moguće  bez naših trenera i tima uposlenika: Anes Arifović, Adis Beganović, Ahmed Dobrača, Sanjin Briga, Emir Uzunović, Eldin Boloban, Kenan Ligata, Hajrudin Husejinović, Elvedin Babunović, Davor Radović, Ibrahim Grebović, Haris Salčin, Kenan Kalić, Denis Puteš, Jasmin Kadrić, ali i onih koji su sa nama bili ranije kao što su: Armin Begić, Adnan Ademović, Aćim Vučinić, Arman Bjelošević, Armin Šahinović, Semir Smajlović te trenerice Lejla Vatrić, Azra Pašić i Merhunisa Omerović.

 

Posebno se ponosimo sljedećom činjenicom: Ove sezone produkt našeg rada su pet sjajnih mladih ljudi, Bosanaca i Hercegovaca, mladih reprezentativaca BIH, naši: Edis Baberović, Benjamin Isa Kordić, Ahmed Džubur, Džan i Fatih Prašović koji su produkt našeg rada i koji su “prohodali” u KK Ilidža.

 

Mi idemo dalje i bit će ih još i sasvim je sigurno da će neki od spomenutih,  kao i od onih koji dolaze, biti ponos naše BiH i da će “krasiti” košarkaške parkete širom Evrope i svijeta.

 

Vaš KK Ilidža