KK ILIDŽA

OSNOVNE INFORMACIJE

ŠKOLA KOŠARKE

Za koga je namijenjena Škola?

Škola je namijenjena za djecu  i omladinu, za visoke i niske, za spretne i nespretne, za znalce i neznalce, za SVE dječake i djevojčice osnovnih škola koji bi voljeli da se okušaju u košarkaškoj igri.

Škola košarke Ilidža svojim mladim polaznicima nudi:

Redovni  košarkaški trening u sportskim dvoranama prilagođenim za najmlađe uzraste uz educirane trenere, korištenje klupskih  rekvizita prilagođenih trenažnom procesu najmlađeg uzrasta –  specijalizovane koševe za za rad sa djecom od 7-12 godina; učešće na internim klupskim takmičenjima;  te dodatne treninge za najtalentovaniju djecu u klupskim selekcijama. Svi naši članovi će imati i mogućnost sudjelovanja u Ljetnom kampu, čija organizacija je u pripremi.

Kako se upisati?

U Školu se mogu upisati svi zainteresirani mladi košarkaški entuzijasti, dječaci i djevojčice u dobi od 7 do 14 godina,  bez potrebe za prethodnim košarkaškim znanjem.  Za više informacija o Školi košarke Ilidža, upisima i treninzima na raspolaganju je voditelj Škole  Admir Sakoč.

Možete ga kontaktirati na:

Škola košarke Ilidža će  sve svoje polaznike i njihov rad pratiti kroz digitalnu bazu polaznika. Ljubazno Vas molimo da podatke o svom djetetu po upisu u Školu unesete u online obrazac.

Čarobni krug košarke

Škola košarke, koja okuplja veliki broj djece sa kojima se radi na prilagođen način po unaprijed utvrđenim programima, koji za  cilj imaju predstavljanje kvalitetnog načina  odrastanja, druženja i socijalizacije, te popularizaciju košarke u najširem smislu, ima višestruki učinak:

Davanjem mogućnosti djeci da korisno iskoriste svoje vrijeme, razvijaju tjelesne sposobnosti i druže se u zdravoj sredini, škola košarke je u interesu i pojedinca i u opštem društvenom interesu. Istovremeno, njena masovnost  daje mogućnosti da „na vlastitom  parketu“, već od ranih uzrasta budu praćeni i usmjeravani oni koji imaju veći košarkaški potencijal.

A talentirani igrači, dobri timovi populariziraju košarku u najširem smislu, vraćaju interes javnosti za košarku kvalitetnim igrama i uspjesima, što za posljedicu ima afirmaciju sporta i zdravog načina života i još širi krug mladih zainteresiranih za sport…

I pokrenut je čarobni krug.

Programi

Da bi ovo ostvarili i zadržali dugoročni interes djece, a s time i razvili kontinuiranost bavljenja košarkom neophodno je da  programi  budu prilagođeni uzrastu, interesantni, zabavni, raznovrsni, sa puno takmičenja i druženja sa vršnjacima iz drugih sredina.

Klub – Prijatelj djece

Cilj Kluba je biti prepoznat kao prijatelj djece, zajednice, socijalizacije mladih i zdravog načina življenja. Činjenica je da su djeca sve više fizički pasivna, nisu socijalizirana, mnogo vremena provode za računarom družeći se na društvenim mrežama, bez kulture komuniciranja “uživo” sa vršnjacima i odraslima. A ipak to su ona ista djeca kakva su uvijek bila: željna pokreta, igre, nadmetanja, nadmudrivanja.  Uz to srčana, odvažna, spremna za velike stvari… Koliko djeca uče od nas, mi učimo od njih, mi njima prenosimo znanje i iskustvo, oni nama taj neponovljivi, nezaustavljivi polet mladosti koji nas uvijek inspirira ponovo, dajući nam razloge da se za njih borimo.

Naš postulat za trenere škole košarke

U radu sa mladim igračima osnovni zadatak trenera treba da bude usađivanje i njegovanje  ljubavi prema košarci, prema sportskom načinu života uopšte,  od prvoga dolaska na trening i dalje. Koliko i da li će dijete zavoljeti košarku, od onog trenutka kada je došao na prvi trening i uzeo košarkašku loptu,  zavisi najvećim dijelom od nas trenera.