KK ILIDŽA

O KLUBU

Početak rada: 1998.  godina

KK Ilidža je u tom periodu uspjela, uz tadašnje članove, rukovodstvo te trenere Adela Prašovića, Adnana Ademovića, Anesa Arifovića, Bilala Kuleliju i ostale, da na Ilidži selektira jednu od najtalentovanijih generacija u BiH. 

Reaktiviranje Škole košarke Ilidža: 2016. godina

Vizija i misija 

Želimo napraviti školu košarke kojoj će krajnji cilj  biti razvoj igrača. Pored toga ali ne i manje važno – željeli bi stvoriti široko sportsko okruženje i u njega privući što veći broj djece, zasnovano na pozitivnim vrijednostima, uzbudljivo i dinamično, bez obzira na pripadnost  bilo kojim vjerskim, nacionalnim i socijalnim grupama. Željeli bi stvoriti mrežu druženja i sportskog života na teritoriji cijele BiH i porušiti barijere stvorene protekla dva desetljeća. Željeli bi da u život stavimo svoju ideju :

Svi imaju pravo na igru

Želimo ovom školom košarke kanalisati jedan značajan dio mlade populacije da kroz trenažni proces prevaziđu probleme odrastanja u današnjem društvu. Cilj je biti škola  edukativnog karaktera kako u košarkaškom tako i u pedagoškom smislu, koji je u razvoju mladog košarkaša bitan segment. Naš angažman imao bi za cilj da se kroz košarku kod  djece razvije upornost, disciplina, odgovornost, timski duh, osobnost, kreativnost i pozitivno razmišljanje. 

Želimo svakako i da na ovom području, koji je očigledno plodno tlo, prepoznamo, omogućimo i podstaknemo razvoj talentiranih igrača.

Udruženje Košarkaški klub Ilidža, pokreće Školu košarke.  

 

BE THE BEST YOU CAN

KK ILIDŽA

Zbog malenih, u kojima se kriju budući veliki igrači, i zbog onih koji neće postati košarkaši, ali imaju svoje pravo na igru, druženje i fer play... Jer, postali košarkaš ili ne, ima stvari koje nikad ne zaboravite. A igra je jedna od njih...