Naši klubovi su nastupili u svim takmičarskim kategorijama i to: Minibasket ženski, Minibasket muški, Mlađi Kadeti, Kadeti i Juniori

U subotu i nedjelju, 28. i 29. avgusta KK Ilidža i KK BBY nastupili su na velikom turniru „KENGUR KUP 2021“ u Zenici. U organizaciji KK Kengur ovaj tradicionalni turnir ove je godine okupio je 32 ekipe iz više gradova BiH koji su svoje utakmice igrali u areni „Husejin Smajlović“.

Kao uvod u takmičarsku sezonu koja uskoro počinje, „KENGUR KUP“ i ove godine je omogućio mladim košarkašicama i košarkašima da pokažu svoja košarkaška umijeća i steknu nova iskustva i prijateljstva.

Naši klubovi su nastupili u svim takmičarskim kategorijama i to: Minibasket ženski, Minibasket muški, Mlađi Kadeti, Kadeti i Juniori.

[widgetkit id=”119” name=”kengur kup 2021 TIMSKE”]

Kroz dva dana takmičenja odigrano je 46 utakmica. Naša najbolja ekipa na ovom turniru bila je selekcija Juniora koji su odnijeli drugo mjesto, dok su Kadeti, Mlađi Kadeti i Minibasket zauzeli treće pozicije u svojim kategorijama. Naše djevojčice su također bile učesnice ovog turnira osvojivši četvrto mjesto u kategoriji Minibasket.

Zahvaljujemo se KK Kengur na pozivu i još jednoj odličnoj organizaciji, kao i gostoprimstvu.

Vaši KK BBY i KK Ilidža

[widgetkit id=”120” name=”kengur kup 2021 galerija”]