Zadovoljstvo nam je najaviti i predstaviti trenera Zlatka Sedića, koji se rado odazvao našem pozivu da bude gost i predavač na našem kampu na Bjelašnici „Košarka bez granica“.

Naime, Zlatko će održati predavanje i pokazni trening, u petak 29.06.2018 na temu: Značaj individualnog rada u razvoju mladih igrača.

Svoju trenersku karijeru, počeo je u OKK“Čelik“ u Zenici. Poslije sedam godina rada u OKK“Čelik“, karijeru nastavlja u španjolskom klubu Unicaja iz Malage.Radio je još u Crnoj Gori KK Pro-Basket, sa dosta uspjeha, zatim u OKK Spars iz Sarajeva u seniorskom timu i omladinskim kategorijama. Nakon toga se usko specijalizirao za individualni rad i zajedno sa bratom Sedić Denisom, osnovao „Basketball Sports Training Academy“. Radi sa zvjezdama evropske košarke, izdvojili bi neke od njih: Ognjen Kuzmić (Real Madrid-Španija), Nikola Dragović (Zaragoza-Španija), Dejan Todorović (Bilbao-Španija), Ivan Paunić (Tofaš-Turska), Predrag Samardžiski (Mega-Srbija), Armin Mazić (Costa Valpino-Italija).

Sigurni smo da će Zlatko, svojim znanjem i savjetima, pomoći našim mladim košarkašima i košarkašicama, tako da mu se iskreno zahvaljujemo što će nas posjetiti na Bjelašnici.

Vaš KK Ilidža i KK BBY