Radionici je prisustvovalo 40 srednjoškolaca ove općine koji su sa zanimanjem pratili izlaganja vijećnika i predstavnika općinskih službi kao i uvaženog prof.dr. Mirka Pejanovića

U biblioteci Četvrte Gimnazije na Ilidži, u utorak 27. decembra održana je inovativna radionica pod nazivom „Simulacija odlučivanja u tijelima lokalne zajednice“ kao drugi dio našeg projekta SPORT – PRIRODA – RAZVOJ LOKALNE ZAJEDNICE“ koju realizujemo u saradnji sa Općinom Ilidža i Institutom za razvoj mladih „KULT“.

Radionici je prisustvovalo 40 srednjoškolaca ove općine koji su sa zanimanjem pratili izlaganja vijećnika i predstavnika općinskih službi kao i uvaženog prof.dr. Mirka Pejanovića.

Predavanjem, kao i samim projektom nastojimo upoznati mlade te im približiti teme i mogućnosti djelovanja u njihovoj lokalnoj zajednici, načine na koje mogu da se uključe u sisteme odlučivanja koji se tiču njihove budućnosti.

Bolja informiranost znači i njihovu veću ulogu u razvoju vlastite lokalne zajednice. O ovoj specifičnoj temi govorili su vijećnici Općine Ilidža, također mladi ljudi direktno uključeni u ovaj proces. Sa srednjoškolcima su razgovarali: zamjenik predsjedavajućeg općinskog vijeća, Redžo Lemezan, zastupnik u skupštini Kantona Sarajevo Samir Avdić, viječnici Ammar Uzunović, Mirsad Madeško, Muhamed Ožegović, Amar Bungur. O navedenoj temi je govorio i Adel Prašović, pomoćnik načelnika  iz Službe za obrazovanje, kulturu, sport i mlade.

[widgetkit id=”143” name=”KULT predavanje”]

Zahvaljujemo im se na odvojenom vremenu, direktnom učešću u našem projektu te konkretnoj pomoći mladim ljudima pruženoj kroz jednostavnu komunikaciju. Hvala našem akademiku Pejanoviću za još jedno druženje i obraćanje mladima.

Također hvala upravi, osoblju i učenicima Četvrte Gimnazije a posebno direktorici Ameli Huseinović koji su nam pružili sve pogodnosti i osigurali savršene uslove za radionicu.

Nas očekuje završni dan projekta planiran za petak, 30.decembar u KSIRC Ilidža kada će biti održano veliko košarkaško takmičenje „BASKET 3X3“.

Budite sa nama jer nas osim takmičenja čeka veliko druženje i zabava!

 

Vaš KK Ilidža