Naši kandidati su bili: Amar Jahić, Bakir Kiseljaković, Benjamin Isa Kordić, Omar Hadžimurtezić, Hamza Pašović i Ahmed Džubur

U subotu 08.01.2022. u organizaciji Košarkaškog saveza BiH organizirani su kontrolni treninzi kandidata za U14 košarkašku reprezentaciju BiH. Naši kandidati su bili: Amar Jahić, Bakir Kiseljaković, Benjamin Isa Kordić, Omar Hadžimurtezić, Hamza Pašović i Ahmed Džubur.

To su dječaci koji su svojim pristupom i radom trenutno to i zaslužili i koji su u kontinuitetu sa nama još od 2016. ili 2017. godine. Cilj i smisao ovih i sličnih okupljanja je prije svega dodatni motiv za rad onima koji su bili i motiv za još bolji rad za one koji nisu bili.

[widgetkit id=”126” name=”kandidati U14 BiH”]

Sasvim je sigurno da će BH košarka davati izuzetne rezultate i da će naši Bosanci i Hercegovci svojim talentom i znanjem uljepšavati košarkaške terene Evrope i svijeta.

Naravno, kada su u pitanju naši igrači i reprezentativne selekcije, to će uvijek biti u dresovima jedne i jedine nam Bosne i Hercegovine.

Mi, treneri mladih selekcija KK Ilidža i KK BBY ćemo svakako uživati u njihovoj virtuoznosti i stremiti bržem, boljem i jačem te im pomoći na tom putu jer smatramo da imamo dovoljno znanja kao i mogućnosti.

 

Vaši KK Ilidža i KK BBY