Novo pojačanje u trenerskom timu KK Ilidža i KK BBY od ove sezone je Senad Redžić.

Senad Redžić ima dugogodišnje iskustvo i mnogo ubilježenih rezulatata u radu sa mlađim uzrastima.

Radio je sa mnogim danas uspješnim košarkašima. Ali ne manje značajnom smatramo i činjenicu da je trenersku filozofiju rada sa mladima gradio u okviru škole koja je uvijek stavljala razvoj svakog pojedinačnog mladog igrača ispred rezultatskih uspjeha.

Stoga vjerujemo da će Senad uspješno dijeliti sa nama i našim članovima osjećaj i poimanje košarke i sporta za mlade uopšte, uživati u radu sa našim mladim košarkašima i svojim znanjem sasvim sigurno dati značajan stručni kvalitet našem trenerskom timu.

U nastavku donosimo još nekoliko podataka o bogatoj trenerskoj karijeri Senada Redžića.

SENAD REDŽIĆ

Košarkaški trener od 1997. godine

Završio Višu trenersku školu u Sarajevu, smjer Košarkaški trener

Trenerska karijera obuhvatala je:

Rad u školama košarke (dječaci i djevojčice) i selekcijama kao trener mlađih uzrasta, voditelj omladinskog pogona KK Bosna, trener prvog tima KK”Bosna”, pomoćni trener Nenadu Markoviću u juniorskoj repr. BIH (“B” divizija- prvenstvo Evrope), pomoći trener u juniorskoj reprezentaciji (“A” divizija – prvenstvo Evrope).

Od brojnih uspjeha i mladih košarkaša izdvojićemo rad sa juniorskom reprezentacijom -generacija 94/5 sa Jusufom Nurkićem, Adinom Vrabcem, Nedimom Buzom, Adijem Zahiragicem…, te rad sa poznatim košarkašima: Goran Suton, Suad i Sead Šehović, Nihad Đedović, Osman Džedi, Edin Atić, Ajdin Penava, Amar Gegić, Sani Čampara…

Vaš KK ILIDŽA