Kvalitet, ljubav, ispravan odnos prema radu, ozbiljnost, kao i moral uvijek dođu do izražaja i oni određuju gdje ćete biti svrstani

Radeći rezime protekle godine, sa rezultatskog aspekta bila je jako uspješna za naše takmičarske selekcije KK Ilidža i KK BBY. Naravno da ne smatramo da je rezultat prioritetan u radu sa mladima i u procesu stvaranja i razvoja igrača. Naša filozofija se potvrđuje: uvijek će rezultat biti u funkciji stvaranja i razvoja igrača, a nikada igrač u funkciji pravljenja rezultata. Ko razumije, shvatit će našu poentu.

Osjećamo potrebu istaći par bitnih činjenica. Naš kolektiv funkcioniše na taj način da nikada nećemo objavljivati i isticati pobjede, jer protivnike itekako cijenimo i poštujemo, jer su to djeca koja vole košarku, djeca sa snovima koje niko nema pravo da im ruši. Ako na ovo pogledate sa pedagoškog i odgojnog aspekta u radu sa djecom, shvatit ćete šta je ispravno i doći ćemo do istog zaključka.

Naši treneri, pažljivo su birani i oni kao visoko moralne ličnosti nikada neće nikoga „vući“ za rukav: mame, tate, dede, bake, te preko komšija i prijatelja tražiti put do nekoga i nuditi ko zna šta? Naša vrata su „otvorena“, ali po određenim i jasnim uslovima, uz poštovanje svih koji se bave ovom poslom.

Kvalitet, ljubav, ispravan odnos prema radu, ozbiljnost, kao i moral uvijek dođu do izražaja i oni određuju gdje ćete biti svrstani.

Zaključno sa 31.12.2021. sve naše takmičarske selekcije košarkaša i košarkašica KK Ilidže i KK BBY, su odigrale ukupno 47 utakmica. Sve naše domaće utakmice smo igrali u najboljim mogućim uvjetima JU KSIRC Ilidža.

[widgetkit id=”127” name=”TABELE 1”]

[widgetkit id=”128” name=”TABELE2”]

Želimo da čestitamo prije svega našim trenerima, koji su trenutno sa nama kao i onima koji nisu. Činjenica je da su svi oni na neki način dali nešto svoje za ovo što mi danas imamo.

Phil Jackson, jednom je zamoljen da sumira posao trenera. Tom prilikom je rekao: „Mislim da je najvažnija stvar u poslu trenera imati osjećaj samopouzdanja u ono što radite. Morate biti prodavač, i pridobiti vaše igrače, posebno lidere, da vjeruju u ono što nastojite postići na košarkaškom terenu.“ Čini nam se da naši treneri uspjevaju u tome.

Samopouzdanje koje rezultira u boljoj izvedbi, predanosti i zadovoljstvu, bazirano na znanju i moralnim vrijednostima uvažavanja sportiste i njegovog postignuća, sportskog duha i časti, su pretpostavke uspješnog trenera. Na ovu temu smo gore govorili.

Samopouzdanje, naravno, ima svoje izvore: prethodne uspjehe, prihvatanje okoline,  dobre sportiste u timu. Ipak, posebno želimo izdvojiti kontinuirano obrazovanje, kao sve značajniji faktor i preduslov samopouzdanja. Ovo je definitivno važno i nikada nećemo zanemariti obrazovanje u procesu razvoja naših igrača.

Na kraju još jednom hvala svim našim trenerima bivšim i sadašnjim, hvala našim igračima i roditeljima naših igrača koji su se odlučili upravo za nas i dali nam svoje povjerenje.

Vi, naravno budite sa nama u novim uspjesima!

 

Vaši KK Ilidža i KK BBY