Odličan turnir, lijepo druženje i mnogo talentiranih igrača na jednom mjestu

Od 23. do 25.02 .2024. u Jajcu je održan “9 KOŠARKAŠKI KUP KRALJEVSKOG GRADA” na kojem je nastupio i  kombinovani tim KK Ilidža i KK BBY. Radi se pozivnom turniru na kojem je učestvovalo osam timova iz regije i BiH.

Svoje utakmice odigrali su košarkaši generacija 2010. i mlađi. Odličan turnir, lijepo druženje i mnogo talentiranih igrača na jednom mjestu.

Mi smo jako zadovoljni nastupom naših mladih igrača, KK Ilidže i KK BBY,  koji su prvi put zajedno nastupili na jednom  ovakvom međunarodnom turniru, koji će sigurno biti pokretač za naše naredne aktivnosti. Ovo je put kojim trebamo da idemo i u budućnosti će sigurno za ovu generaciju kao i za naše ostale generacije biti mnogo ovakvih “ispita”, koji će dobro poslužiti za njihov razvoj u svakom pogledu.

Zahvaljujemo se ljubaznim domaćinima iz Jajca i KK Vodopad koji su se zaista potrudili da se svi učesnicu turnira osjećaju kao kod kuće. Organizacija je bila perfektna, smještaj, ljubaznost, sve je funkcionisalo bezprijekorno. 

Hvala našim trenerima Elvedinu Babunoviću i Emiru Uzunoviću koji su se brinuli o našim igračima. Također, hvala našem prevozniku “AJNUR TOURS” d.o.o, koji se potrudio da naše putovanje i  boravak u Jajcu budu ugodniji.

Hvala KK Vodopad Jajce, kao i predsjedniku kluba dr. Denisu Zjaji, općini Jajce i  načelniku Edinu Hozanu. Zahvaljujemo se i ministrici pravde u Vladi  Srednjobosanskog Kantona Božani Petrović, presjedavajućem općinskog vijeća Jajce, Josipu Topić i ostalima.

Posebno nas raduje činjenica da smo vidjeli veliki broj talentovanih košarkaša iz BiH, koji ukoliko budu imali ulogu, brigu  i tretman koji zaista zaslužuju, mogu sigurno obilježiti košarkaške parkete u Europi i svijetu. Da li hoće,  to ne ovisi isključivo o klubovima iz kojih dolaze, jer kako je jedan “veliki” košarkaški trener  jednom rekao: “Igrači se u klubovima “rađaju” a u reprezentacijama “stvaraju”. Da li će ovako biti vidjet ćemo, ima još malo vremena, s obzirom da nismo nikoga u Jajcu vidjeli, ko bi možda trebao biti tu, da pogleda ove mlade ljude  i tako im barem malo da na značaju. Znači ako oni, koji trebaju raditi svoj posao, ne budu i dalje radili, opet će nam neko drugi biti kriv.

Vidimo se nekom novom prilikom.

Vaši KK Ilidža i KK BBY