U junu nas očekuje mnoštvo aktivnosti. Mlađa kadetska selekcija igra finale spomenutog  državnog prvenstva BiH. Selekcija U15 putuje na najkvalitetniji turnir za ovaj uzrast koji će se održati u Milanu  od 15. do 20. juna 2022.

Završava se najuspješnija sezona za KK Ilidža i KK BBY do sada. Jako smo zadovoljni ostvarenim i urađenim na svim poljima: organizacionom, medijskim, marketinškim. Ponosni smo na ostvarene i završene projekte, kao i one koji su u toku i one u pripremi. Kao rezultat rada imamo i odlične ostvarene rezultate, naše prve bh. reprezentativce i one perspektivne koji će to postati.

 

Naša baza djece u školama košarke itekako se značajno povećala a od septembra tu bazu sigurno dodatno širimo. Jedanaest takmičarskih generacija su po ostvarenim rezultatima u samom vrhu u Kantonu Sarajevo i u BiH, iako to i nije ono primarno. Mlađa kadetska selekcija KK BBY se plasirala među najbolja tri tima u BiH i očekuje je finalni turnir prvenstva BiH, a naša minibasket selekcija KK Ilidža je prvak Kantona Sarajevo.

 

U junu nas očekuje mnoštvo aktivnosti. Mlađa kadetska selekcija igra finale spomenutog  državnog prvenstva BiH. Selekcija U15 putuje na najkvalitetniji turnir za ovaj uzrast koji će se održati u Milanu  od 15. do 20. juna 2022.

 

Od 22. do 25. juna minibasket selekcija učestvuje na izuzetno kvalitetnom međunarodnom turniru u Kotoru. Čeka nas i naš ljetni međunarodni kamp na Bjelašnici od 01. do 07. jula, čiji su kapacitetu u rekordnom roku popunjeni, tako da i ove godine imamo do sada najmasovniji kamp.

 

Također, u julu i avgustu nas očekuje puno rada sa našim selektivnim igračima, turnir Kengur kup u Zenici, a početkom septembra odlazak na  jedan izuzetno važan turnir u Hrvatsku (Glina), za generaciju U12,  o čemu smo već pisali.

 

Hvala našim sponzorima, koji vjeruju u nas, i koji su toliko skromni da žele ostati anonimni. Posebno hvala Općini Ilidža, koja je uvijek uz nas i uz mlade Ilidže.

 

Hvala i općinama Centar, Stari Grad, Novo Sarajevo koji su u ovoj godini bili uz nas.

 

Sa posebnim zadovoljstvom najavljujemo da sljedeće godine KK Ilidža slavi jako značajan jubilej 25 godina postojanja, što ćemo sigurno na pravi način obilježiti.

 

Zahvljujemo se svima koji iz dana u dan prate naš rad i daju podršku. Obećavamo da dalje idemo samo više i bolje.

 

Vaši KK Ilidža i KK BBY