Turnir će se igrati u Sarajevu od 31. maja do 2. juna 2024. godine. u generacijama mini basketa u muškoj 2012. godište  i mlađi, ali ove godine također i u ženskoj generaciji, što nas posebno raduje

U organizaciji KK Ilidža i KK BBY uskoro nas očekuje 3. MEĐUNARODNI KOŠARKAŠKI TURNIR „MINI BASKET FEST 2024“.

Naš muški tim će učestvovati sa dvije ekipe BBY i Ilidža, kao nagrada za sve ono što i kako igraju ove  sezone, dok će košarkašice nastupiti sa BBY.

Također, igrat ćemo u potpuno drugom formatu kao na sličnim turnirima u velikim evropskim prijestolnicama,  o čemu ćemo uskoro objaviti više informacija i iznenađenja.

I ovoga puta najavljujemo timove iz BiH, Crne Gore, Srbije, Hrvatske..

Naš Minibasket fest proteklih godina okupio je mnogo talentovanih košarkaških timova iz regiona i Njemačke, a prošle godine smo u ovoj dvodnevnoj košarkaškoj priči sa mnoštvom gostiju proslavili 25. godina našeg KK Ilidža, dok je upravo naš KK BBY tada odnio prvo mjesto na turniru.

Osim toga, naši minibasketaši ovoga ljeta putuju na najveći turnir na svijetu u ovoj kategoriji košarkaša, u Italijansku Materu a ove godine su to košarkaši rođeni 2013. godine i mlađi.  „Minibasket in Piazza 2024“ održava se od 16. do 22. juna 2024., a naš turnir će biti uvod u sezonu turnira za naše košarkaše. U Italiju već tradicionalno, pa tako i ove godine, idemo kao jedini predstavnik iz BIH.

Zbog toga, podržite naše košarkaše i pratite nas!

Vaši  KK Ilidža i KK BBY