Mladi košarkaš Adnan Arslanagić, prijatelj našeg kluba kao i promotor prošlogodišnjeg kampa „Košarka bez granica 2019“ na Bjelašnici, sportista je o kome se može reći mnogo toga!

Arslanagić, inače košarkaš bh. prvoligaša KK Kakanj, u sezoni 2019/20 prosječno je postizao 13.9 poena, asistirao 5.4 puta i imao 4.3 skoka po utakmici.

Ovog ljevorukog košarkaša prvenstveno krase izvanredna dodavanja kojima svoje suigrače čini boljima, a nerijetko je upravo svojim atraktivnim asistencijama podizao publiku na noge.

Brza igra je nešto čemu Adnan teži, pa je često neuhvatljiv za svoje „čuvare“ kroz brzu tranziciju i kontranapade.

Moglo bi se reći da su navedene karakteristike za jednog Playmaker-a očekivane, što on primarno i jeste, ali popularni Arsla posjeduje i izuzetne osobine jednog Scorer-a, te se ekipa često oslanja na njegove šuteve sa svih pozicija, raznovrsne završetke, kao i na rješenja u igri „jedan na jedan“ i „dva na dva“.

Nas posebno raduje činjenica da naš Adnan u potpunosti zadovoljava kriterije današnje moderne košarke. Tome u prilog govori i činjenica da je u dosadašnjem dijelu prvenstva BiH jedan od najboljih, ako ne i najbolji playmaker lige, o čemu govori i statistika. Možda se uskoro dogodi da Arsla bude pozvan u A reprezentaciju BiH, što bi bilo zasluženo.

Adnanu želimo da još više napreduje i da u budućnosti ostvari sve svoje ciljeve i ambicije, a mi se vidimo na košarkaškim terenima sa našim mališanima, koji mu se raduju i željno iščekuju druženje sa njim, a za to će imati priliku već naljeto, na našem sljedećem Kampu na Bjelašnici!

U videu pogledajte neke od njegovih majstorija. Uživajte!

 

Vaš KK Ilidža