Prašović je diplomirani profesor sporta koji je svoju bogatu karijeru gradio u BiH i Njemačkoj, gdje je stekao brojna zvanja i značajna iskustva

 

                                                      

 

KK Ilidža i KK BBY sa novom sezonom ulaze u novo poglavlje ozbiljnog rada i posvećenosti košarkaškom razvoju igrača. Naš tim mladih stručnjaka i trenera koji rade sa igračima ove sezone bit će pojačan i maksimalno posvećen novim rezultatima.

 

Član našeg tima od ove sezone bit će i Elnis Prašović kao spoljni savjetnik za pripremu igrača koji će vršiti konsultacije za igrače sa reprezentativnim statusom i usavršavanje talentovanih igrača.

 

Prašović je diplomirani profesor sporta koji je svoju bogatu karijeru gradio u BiH i Njemačkoj, gdje je stekao brojna zvanja i značajna iskustva.

 

Teško je staviti naglasak na bitno kada je u pitanju karijera ovog mladog stručnjaka. Kompletna biografija i igračka historija dokaz su znanja i posvećenosti sportu. Svoje košarkaške korake započeo je u našem KK Ilidža 1998. godine nakon čega kao profesionalac prelazi u KK Bosna. Ipak u pitanju je dijete KK Ilidža i jedan od najzaslužnijih za rezultate našeg kluba do 2005. godine (plasman u A1 ligu osvajanjem 2. mjesta u A2 dva puta, 4.mjesto za U18 prvenstva BiH za juniore 2002. godine i td.).

 

Prašović je višestruki prvak KS u mlađim kategorijama, a 2003. godine osvojio je 4. mjesto na Otvorenom omladinskom prvenstvu sa KK Ilidža.

 

Nastupao je za sljedeće klubove: KIT SC Gequos (AC Wizards), WiHa Panthers Schwenningen, KK Triland, KK Čelik, AEK Larnaca B.C., KK Bashkimi Prizren, KK Slavia, KK Vogošća, KK Bosna ASA BH Telecom i KK Ilidža.

 

Neka od područja rada u kojima se istakao su: fitnes trener i savjetnik, personalni trener u rehabilitacijskom centru, savjetovanje i konsultacije sportskih društava, individualna potpora za Orto- i neuropacijente, zdravstvene prezentacije, isokinetički trening, fascia trening.. Prašović se istakao i kao tutor košarke na fakultetu za sport u Njemačkoj.

 

Došli smo do novog praga i novog stepena u radu i ne sumnjamo da će ovo ime biti odlična podrška za naše buduće i sadašnje reprezentativce.

 

Budite sa nama !

 

Vaši KK Ilidža i KK BBY