Naš ekološki projekat imao je za cilj da približi mladima Ilidže ovakve vrste aktivnosti i lokalnog djelovanja, da razvije svijest o zaštiti i očuvanju prirodnih ljepota kojima je Ilidža posebno bogata

 

 

U nedjelju, 4. decembra realizovan je prvi dio našeg projekta „SPORT – PRIRODA – RAZVOJ LOKALNE ZAJEDNICE“ uz podršku Općine Ilidža i Instituta za razvoj mladih KULT. Učenici ilidžanskih škola sa zaposlenicima KJP „Sarajevo – šume“ i trenerima KK Ilidža posadili su 300 novih sadnica na području Igmana koji pripada ovoj općini.

 

Naš ekološki projekat imao je za cilj da približi mladima Ilidže ovakve vrste aktivnosti i lokalnog djelovanja, da razvije svijest o zaštiti i očuvanju prirodnih ljepota kojima je Ilidža posebno bogata.

 

U našoj akciji pomogla nam je i vrijedna ekipa Bistroa „Zdravo“ i ovom prilikom im se srdačno zahvaljujemo.

 

Osim toga, naša saradnja sa preduzećem „Sarajevo – šume“ nastavlja se te su nam i ovoga puta u susret izašli njihovi ljubazni zaposlenici. Zahvaljujemo se Aidi Mešanović – Japalak i Medihi Durmo iz njihove Službe uzgoja i zaštite šuma, Kemalu Kapetanoviću i direktoru Samiru Omeroviću.

 [widgetkit id=”142” name=”ILIDZA – KULT”]

Sa ponosom možemo reći da smo dali skromni doprinos očuvanju prirodnih bogastava naše zemlje zahvaljujući našim ilidžanskim srednjoškolcima, učesnicima projekta.

 

Prema programu projekta slijede nove sportske i edukativne aktivnosti koje ćemo realizovati tokom mjeseca decembra.

 

Budite sa nama!

 

Vaš KK Ilidža