Jedan od najprestižnijih turnira za mlade košarkaše, najveći na svijetu za ovaj uzrast ove godine u Materi se održava od 16. do 23. juna

 

Naša minibasket slekcija, igrači rođeni 2013. i mlađi ove godine, kao i njihovi prethodnici bit će dio svjetske košarkaške scene. Radi se, naravno o nastupu na „Minibasket in Piazza“ u Italiji.

Jedan od najprestižnijih turnira za mlade košarkaše, najveći na svijetu za ovaj uzrast ove godine u Materi se održava od 16. do 23. juna.

Turnir se održava po 32. put a kao takav okuplja svake godine djecu Evrope i svijeta koji zajedno na košarkaškim terenima provode sedam nezaboravnih  dana i postaju dio jedne spektakularne priče.

Putovat ćemo kao predstavnici naše zemlje i našeg košarkaškog tima te igrati utakmice za što bolji plasman ali naše putovanje će biti i turistički obilazak i druženje. Naime, Matera je jedan od najstarijih gradova Evrope i 2019. godine je proglašena Evropskim gradom kulture. U pitanju je grad na jugu Italije, sa mnoštvom velikih historijskih znamenitosti.

Osim toga, mnoge košarkaške evropske i NBA zvijezde današnjice bili su učesnici upravo ovog turnira.

Ponosni smo što ćemo i ove godine dobiti priliku da budemo dio Evrope i svijeta i da tako predstavimo naš grad i zemlju.

Više informacija o ovom turniru i odlasku objavit ćemo uskoro.

Vaši KK BBY i KK Ilidža