Bio je to pravi praznik košarke kojeg su obilježila druženja, upoznavanja i nova prijateljstva

Naš 3. Međunarodni košarkaški turnir „MINI BASKET FEST 2024“ je uspješno završen. Tokom vikenda na sportskim terenima Sportsko-rekreativnog centra „Čarli“ na Ilidži družilo se više od 300 košarkaša i košarkašica iz BiH i regiona.

Bio je to pravi praznik košarke kojeg su obilježila druženja, upoznavanja i nova prijateljstva. U savršenom ambijentu ovog jedinstvenog parka djeca su se istinski zabavila i odigrala mnoštvo utakmica.

Uživali smo u dva dana dječije radosti, lijepe igre uz mnoštvo mladih talenata. Trudili smo se i našoj Ilidži prenijeti dio dobre atmosfere našeg regionalnog spektakla koji svake godine raste.

Pobjednici turnira u muškoj kategoriji su košarkaši ekipe KK BBY, drugi su bili KK ISKRA a treći KK BOSNA MVP. U ženskoj kategoriji pobjedu su odnijele košarkašice ekipe KK JUMPER, drugoplasirana je ekipa KK BBY a trećeplasirana ekipa KK STAR.

Dodjelili smo i pojedinačne nagrade u muškoj i ženskoj kategoriji. Za najtalentovanijeg košarkaša i košarkašicu proglašeni su Ali Sakoč i Naida Radovčić, najbolji strijelci bili su Harun Hero i Najla Ramić, dok su MVP turnira bili Ahmed Čehić i Tiva Mlačo. Najmlađi učesnici turnira bili su Harun Šljivo i Esma Kučuk.

Nadamo se da su svi uživali jer smo mi zaista ponosni na našu i djecu prijateljskih sportskih klubova koji su obilježili ovaj događaj. Mnogo je onih koji su zaslužni za odličnu organizaciju i atmosferu događaja, pa ćemo iskoristiti priliku da ih spomenemo i zahvalimo se.

Naši sponzori OSMO d.o.o. (SITO) i Konzum d.o.o. pobrinuli su se za hranu i užinu učesnika i od srca im se zahvaljujemo na tome. Hvala Interlogistic, nLogic Advisory, zatim JP Ilidža i SRC Čarli, hotelu Orange, kao i Sarajevo Drum Orchestra, koji su uljepšali naše ceremoniju otvaranja.

Zahvaljujemo se gospodinu Kenanu Magodi, ministru sporta i kulture Kantona Sarajevo koji se s nama družio na zatvaranju turnira.

Hvala i našoj Silvani Mirvić koja nas je posjetila te uručila medalje najboljim košarkašima i košarkašicama turnira.

Zahvaljujemo se svim našim gostima iz BiH, Hrvatske i Crne Gore. Hvala Košarkaškom savezu Kantona, kao i sudijskoj organizaciji Kantona Sarajevo.

Hvala i svim trenerima, a posebno našim trenerima i ostalima koji su učestvovali u organizaciji i realizaciji turnira, našem fizioterapeutu Nedžadu Vrabcu, koji je brinuo o našim učesnicima.

Velika zahvala pripada i roditeljima naših košarkaša i košarkašica, i svim ostalim roditeljima i prijateljima našeg kluba i klubova koji su nas pratili.

Vidimo se naredne godine!

Vaši KK Ilidža i KK BBY