Ostalo je još malo do dana polaska naših košarkaša na prestižni Međunarodni

minibasket turnir u Italiji

 

KK Ilidža u junu mjesecu putuje na dva međunarodna turnira. Treću godinu za redom, dobili smo poziv za učešće na 27. Međunarodnom minibasket turniru „Minibasket in Piazza“, Matera 2019.

S tim u vezi možemo reći da ovaj prelijepi evropski grad kulture postaje naše obavezno odredište.

Naime, turnir se održava od 1992. godine, i na njemu je svoje znanje predstavilo na hiljade mladih košarkašica i košarkaša iz cijelog svijeta.

O važnosti iskustva spomenutog turnira za nas, govori i činjenica da su neki od sadašnjih reprezentativaca BiH sa nama učestvovali na njemu.

 

Turnir će se održati od 16. 06. do 22. 06. 2019, za dječake i djevojčice rođene 2008/2009. godine. U pitanju je najveći turnir za spomenuti uzrast ne samo u Evropi, nego i svijetu.

 

Minibasket in Piazza“ ove godine kao i svake druge, okupit će više od 60 timova iz cijeloga svijeta, Kanade, Kolumbije, Nigerije, Poljske, Argentine, Senegala, Jordana, Palestine, Turske, Albanije, Srbije, Crne Gore, Litvanije, Italije..

Sretni smo i ponosni što smo svojim radom došli do toga da smo u mogućnosti i naše “zvijezde” uvesti u dio svjetske košarkaške scene na sedam dana.

Nravno da takvo nešto ne bi bilo moguće bez podrške nama bitnih ljudi i institucija. Veliku zahvalnost dugujemo načelniku Općine Ilidža, Senaidu Memiću.

 

Zahvaljujući njegovoj podršci, naši mladi košarkaši u Italiju će putovati u novoj sportskoj opremi. 

Takvo nešto znači mnogo, jer nastup naših sportista ustvari je predstavljanje naše zemlje i grada a to svakako želimo učiniti na najbolji mogući način.

 

Svojim radom i organizacijom trudimo se učiniti maksimum da bismo to postigli, tako da možemo reći da smo u potpunosti spremni za ono što slijedi.

 

Vaš KK Ilidža