U nedjelju 8.decembra 2019. u Devetoj osnovnoj školi u Rakovici imat ćemo Minibasket Festival košarke

 

 

Bit će to jedinstven događaj za školarce – košarkaše sa područja Općine Ilidža. U pitanju je projekat koji finansira Općina Ilidža sa kojom ćemo realizovati ovaj košarkaški spektakl.

 

U projektu će učestvovati sve osnovne škole ove općine, te očekujemo veliki broj naših košarkaša i košarkašica. Učesnici su dječaci i djevojčice, uzrasta od 7 do 12 godina.

Naš projekat ima za cilj da kroz utakmice, kao praktični dio rada naša djeca postanu košarkaši koji će svojim znanjem i autoritetom biti nosioci igre u KK Ilidža, čime će uspješno popularizirati košarkaški sport u ovoj zajednici.

Također, kao i uvijek utakmice imaju za cilj razviti borbenost i takmičarski duh kod mladih ljudi. Planirano je učešće 20 timova sa po 15 igrača.

Naša cjelodnevna košarkaška dešavanja u Rakovici uvijek imaju veliku podršku i vjernu publiku, a naši festivali košarke postaju naš zaštitni znak.

 

Kao i svaki put, pobrinut ćemo se za odličnu atmosferu i organizaciju, kao i diplome, te vrijedne nagrade i medalje za najbolje. Osim velikog minibasket turnira, organizovat ćemo i takmičenje u individualnim vještinama.

                           

 

Vaše je samo da dođete i podržite nas i naše košarkaše i košarkašice.

 

Ne sumnjamo da će i ovaj događaj imati punu podršku od strane menadžmenta Devete Osnovne škole u Rakovici na čelu sa direktoricom Nerminom Budnjo, kojima se ovom prilikom zahvaljujemo.

 

Također se zahvaljujemo i svim ostalim direktorima osnovnih škola sa područja Općine Ilidža na odličnoj saradnji, kao i samoj Općini Ilidža koja je podržala naš projekat.

 

Vidimo se u Rakovici – Deveta osnovna škola !

 

Vaš KK Ilidža