KK ILIDŽA  NA 30. MEĐUNARODNOM U15 KOŠARKAŠKOM TURNIRU U MONZI, MILANO

“30 COPPA ALBERTO GIOVE 2019”

Poštovani roditelji i članovi,

Mlađa kadetska selekcija U15 KK Ilidža (dječaci rođeni 2004. g. i mlađi) pozvana je na prestižni, jubilarni 30., međunarodni košarkaški turnir “30 Coppa Alberto Giove 2019”.

Turnir se održava od 15.-17. Juna 2019. godine. u Monzi – Milano, Italija.

Nastup na jednom ovakvom turniru velika je čast i ima ogroman značaj za naše igrače. 

Naša selekcija dobit će priliku odmjeriti snage sa svojim vršnjacima iz Italije, Španije, Grčke, Turske, Litvanije, Njemačke, Poljske, Hrvatske i drugih zemalja.

To neće biti prvi nastup KK Ilidža na ovom poznatom turniru. Naime, naš klub je 2017. godine također učestvovao i vrlo je značajno za nas što ove godine idemo ponovo.

 

Dokaz prestiža i važnosti turnira jeste činjenica da su prethodnih godina na njemu nastupale ekipe kao što su: Real Madrid (ŠPA), Olympiacos (GRČ), Fenerbahce (TUR), Aisčiai Kaunas, Šarunas Marčiulionis Basketball Academy (LIT), Brose Bamberg, Bayern Munchen (NJEM), Armani Jr. Olimpia Milano, Cantu, Varese, Caserta (ITA), Cedevita (HR), Biofarm Basket Poznan (POL) i mnogi drugi.

Raduje nas činjenica da će naši dječaci, članovi KK Ilidža pokazati svoje znanje na jednom ovakvom mjestu i takmičiti se protiv ekipa svjetskog ranga.

Naši članovi zaslužuju samo najbolje a mi se svakim danom trudimo da to i dobiju.

Veliku zahvalnost dugujemo roditeljima, učesnika turnira na ukazanom povjerenju.

Također, koristimo priliku da vam predstavimo i posebno kreiranu liniju opreme koju smo, u saradnji sa partnerima iz GBT-a kreirali za ovu priliku.

 

Osim toga, na sljedećim linkovima možete vidjeti detalje sa prethodnih turnira, kao i saznati nešto više o samom turniru:

 

https://www.facebook.com/CoppaAlbertoGiove/?ti=as

http://www.coppaalbertogiove.it/

 

 

Vaš KK ILIDŽA