Takmičarske selekcije za narednu takmičarsku sezonu 2022/2023,  KK Ilidža i KK BBY sa radom počinju 15.08.2022 godine.

 

 

Ostalo je još malo do izazova nove sezone za naše klubove. Takmičarske selekcije za narednu takmičarsku sezonu 2022/2023,  KK Ilidža i KK BBY sa radom počinju 15.08.2022 godine.

 

Takmičarske generacije za narednu sezonu, u muškoj i ženskoj kategoriji su: mini basket košarkaši i košarkašice rođeni 2011. i mlađi, mlađi kadeti 2009. i mlađi, kadeti 2007. i mlađi, te 2005. i mlađi.  I ove godine ćemo se takmičiti sa juniorsko/ kadetskim timom u seniorskoj A2  ligi prvenstva BiH, a sigurni smo da ćemo kao i prošle sezone biti najmlađi tim lige, što nam daje dodatnu motivaciju za napredak.

 

Kao i uvijek do sada, naša djeca će trenirati u najboljim mogućim uslovima za rad u ovom području kao i u savršenim uslovima za odigravanje zvaničnih utakmica.  Broj timova sa kojima ćemo se takmičiti ovisi o našim realnim mogućnostima i drugim faktorima.

Iza nas je najuspješnija sezona do sada, sve naše takmičarske selekcije u protekloj  sezoni bile su u  vrhu košarkaške lige Kantona Sarajevo. Naši mlađi kadeti i minibasket selekcija bili su prvaci Kantona Sarajevo, juniori su bili treći, kadetkinje druge, minibasket košarkašice druge itd. Posebno ističemo titulu viceprvaka države naših mlađih kadeta  ali i naših pet reprezentativaca i kandidata za reprezentativne selekcije BiH.

 

Činjenica je da smo u rekordnom roku došli do ovih rezultata, zahvaljujući prije svega svome radu a baveći se isključivo sobom. O nama i našoj ozbiljnosti i poslovnosti mogu više reći naši partneri i saradnici, ljudi čije usluge koristimo već pet godina, sa kojima smo realizirali veliki broj projekata, naši dobavljači sportske opreme, košarkaških rekvizita, naši treneri i njima slični.

 

Posebno ističemo podršku Općine Ilidža koju smo dobili i ove godine za sve naše  takmičarske selekcije. Osim toga, podržala nas je i Općina Stari Grad kao i Centar, ali i Grad Sarajevo i naši mnogobrojni sponzori i prijatelji koji žele ostati anonimni.

 

Podršku Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo još uvijek nismo dobili ali je svakako očekujemo jer nam po svim osnovama pripada. 

 

Ono što slijedi, prije zvaničnog početka sezone jesu turniri u avgustu za različite generacije na koje smo dobili pozive. U fazi smo odlučivanja na koje od njih ćemo ići, odnosno gdje ćemo učestvovati. Za generaciju 2009. i mlađe dobili smo poziv za učešće na 1. Memorijalnom „Klobijevom“ turniru koji će se održati od 2. do 4. septembra u Hrvatskoj  a na kojem će, osim najboljih hrvatskih klubova nastupiti i timovi iz Slovenije i BiH.

 

Naša velika baza članova širi se i naredne sezone, na što smo jako ponosni. U septembru nastavljamo sa radom u našim školama košarke u cijelom Kantonu Sarajevo, našim starim ali i novim lokacijama. Programe i projekte na kojima smo radili i koje smo realizirali do sada, radit ćemo i u narednoj školskoj godini. Po njima smo poznati i našim školarcima su nezaboravna iskustva.

 

Sve informacije o terminima i najavljenim okupljanjima ćemo naknadno objaviti.

Nastavljamo sa mnogo samopouzdanja, punim tempom i kao i uvijek podižemo kvalitet na novi nivo.

 

Budite sa nama u novoj sezoni!

Vaši KK BBY i KK Ilidža