U subotu, 6. aprila, u sportskoj dvorani Devete osnovne škole, održano je XV kolo lige Minibasket KSKS.

Rakovica je ponovo bila mjesto druženja i igre mladih košarkaša.

 

U subotu, 6. aprila, u sportskoj dvorani Devete osnovne škole, održano je XV kolo lige Minibasket KSKS. Rakovica je ponovo bila mjesto druženja i igre mladih košarkaša.

 

Kroz redovno kolo lige, publika je mogla pratiti tri utakmice. Jedna od njih imala je veliku posjećenost kada su nastupile članice selekcije KK Ilidža, odnijevši pobjedu nad prijateljskom ekipom KK Rollinga.

 

 

 

Kao i svaki put, treneri svih klubova su birali MVP svojih ekipa, a ovaj put najbolji su bili: Ilvana Ikanović (KK Ilidža – košarkašice), Ajla Alagić (KK Rolling – košarkašice), Mirza Begović (OKK SPARS), Zlatan Osmanović (KK Realway), Bakir Hadžiabdić (KK Vogošća) i Arif Begić (KK GEN).

 

Osim spomenutih, održane su i prijateljske utakmice između domaćina i KK Rolling iz Hadžića. Sve generacije najmlađih košarkaša, članovi naših škola košarke sa područja ove općine dobilo je priliku obući dres i pokazati šta su naučili, kroz utakmice protiv kolega iz spomenutog prijateljskog kluba.

 

 

Najtalentovaniji igrači ekipa prijateljskih utakmica bili su: Hasan Bakalović (KK Ilidža 2007/2010) i Edin Begović (KK Rolling 2007/2010), te Ilhana Salihović (KK Ilidža 2003/2006) i Enes Begović (KK Rolling 2003/2006).

 

Osim zabavnih sadržaja i redovnog kola, dan je bio rezervisan i za edukaciju.

 

KK Ilidža nastavlja sa ulaganjem u trenerski kadar, te je u vezi sa tim, u drugom dijelu programa održano predavanje i pokazni trening za trenere KK Ilidža, KK BBY i KK Rolling.

 

 

 

To je bila prilika za praktično učenje i sticanje novih znanja, ali i razmjenu mišljenja i iskustava, postavljanje pitanja stručnom kadru kako bi se ostvario napredak i steklo novo znanje neophodno za dalji rad.

 

Zahvaljujemo se članovima i njihovim roditeljima koji su došli u velikom broju i proveli cijeli dan sa nama, kao i osoblju škole na pomoći u realizaciji programa.

 

 

KK Ilidža