Donosimo vam presjek dosadašnjeg rada kroz prezentaciju projekata i ukupnih aktivnosti. One su najbolji pokazatelj uspjeha i posvećenosti kroz godine

Košarkaški klub Ilidža danas, 15. maja 2023. godine obilježava 25. godina postojanja. Početkom, sada davne 1998.godine, uz tadašnje članove, rukovodstvo i trenere u klubu je selektirana jedna od najtalentovanijih generacija košarkaša u BiH.

Reaktiviranje kluba desilo se 2016.godine kada su počele sa radom škole košarke sa ciljem edukacije i pedagoškog i košarkaškog razvoja djece.

Danas su ove škole košarke organizirane na cijelom području općine sa ogromnim brojem djece čiji broj svaki dan raste. Rastu i naši košarkaši među kojima su danas i prvi reprezentativci i talenti za koje će se tek čuti.

Iza nas su brojni projekti i saradnje sa institucijama, organizacijama, kompanijama koje su prepoznale rad i kvalitet našeg košarkaškog kluba. Donosimo vam presjek dosadašnjeg rada kroz prezentaciju projekata i ukupnih aktivnosti. One su najbolji pokazatelj uspjeha i posvećenosti kroz godine.

Hvala svima koji su dio našeg velikog tima.

Vaš KK Ilidža