KOŠARKA BEZ GRANICA 2023. – KK ILIDŽA i KK BBY

Iza nas je dugogodišnju tradicija organiziranja ljetnih košarkaških kampova, uz nastojanje da sportska edukacija djece bude podignuta na najvišu razinu, kroz rad s najboljim domaćim trenerima za mlađe kategorije, te adekvatne lokacije održavanja kampova. Sve je počelo 1999. godine: Šibenik, pa Neum, Trogir, Kupari…… Uz dnevne treninge i ostale aktivnosti, u večernjim satima igraju se i međusobne utakmice učesnika kampa, a organiziraju se i prigodna takmičenja, te All-Star utakmice. Najbolje košarkaše i košarkašice čekaju i prigodne nagrade. Ove godine pripremićemo i takmičenja za roditelje naših članova sa atraktivnim nagradama. Znamo da su roditeljima najdraža nagrada zadovoljna djeca, ali vjerujemo da ni roditeljima ne manjka takmičarskog duha.

Smještaj kampera je u predivnom prirodnom ambijentu planine Vlašić, u hotelu Blanca.

Ostale detaljne informacije biti će objavljene u sklopu prijavnog poziva u kamp.

                                      

O KAMPU

Košarkaški kamp „KOŠARKA BEZ GRANICA“ zamišljen je kao veliko aktivno sportsko druženje i edukacija ljubitelja košarkaške igre – polaznika kampa, igrača, trenera.

Kamp podrazumijeva: puno rada, puno treninga, utakmica, razmjene znanja, i naravno, puno druženja i zabave u prijateljskoj, ljetnoj, mladalačkoj i naravno – košarkaškoj atmosferi.

Košarkaši i košarkašice, ako ste zaljubljenik u košarku, ako volite da trenirate i radite na sebi ako volite da se družite, ovaj kamp je idealno mesto za Vas, jer pruža:

 • najbolje prirodne uslove za trening: izuzetno zdrav planinski ambijent – na ovoj nadmorskoj visini trenažni proces je od izuzetne zdravstvene vrijednosti;
 • otvorene terene za treninge;
 • smještaj u vrlo ugodnom ambijentu hotela „Han“ predavanja certificiranih predavača iz oblasti ishrane, fizičke pripreme, itd;
 • pojedinačni pristup svakom učesniku kampa;
 • 7 dana učenja „ igre pod obručima“;
 • individualne i grupne treninge;
 • testiranja;
 • savjete i instrukcije za dalja napredovanja;
 • 24 – časovni nadzor;
 • kvalitetnu ishranu;
 • druženje s vršnjacima;
 • organizovano korištenje slobodnog vremena;
 • priliku da svako može da se bavi sportom i napreduje;
 • mogućnost da na najbolji mogući način iskoristite dio svog školskog raspusta.

STRUČNI RAD

Realizacija stručnog rada se odvija po posebnom programu košarkaškog kampa koji je baziran na savremenim pristupima radu na kampovima kao i na osnovama programa reprezentativnih selekcija mlađih kategorija BiH. Programi treninga su prilagođeni uzrastu i trenutnom znanju polaznika, a treninzi se odvijaju po selektivnim grupama. Glavni akcenat treninga je da polaznici kampa napreduju u košarci i dobiju prave smjernice za dalji rad, a pored toga da košarku shvate kao igru koja im može donijeti mnogo zadovoljstva. Treninge će voditi naši treneri a gostujući – neka ostanu iznenađenje. U radu će se primenjivati najsavremenija dostignuća u trenažnoj tehnologiji domaće i svjetske košarkaške škole.

PRIJATELJI KAMPA

KOŠARKAŠKI KAMP – KOŠARKA BEZ GRANICA, potrudit će se da ugosti i drage prijatelje: vrhunske igrače i trenere koji će sasvim sigurno oduševiti naše polaznike.

Draga djeco, dragi roditelji, sa radošću Vas pozivamo na naše ljetnje košarkaške dane. Mi se unaprijed radujemo da veličanstveni sklad prirode naše ljepotice Bjelašnice ispunimo smijehom, zvukom lopti i bezbrojnih sportskih koraka.

Vi znate a i mi znamo – za mlade ljude „dobro“ ne treba biti dovoljno. Treba da bude „izvanredno“ da bi bilo dobro. A izvanrednim ga možemo učiniti samo zajedno.

Dobrodošli na Kamp!

Vaš KK Ilidža i KK BBY