Pozivamo sve istinske ljubitelje košarke da dođu i uživaju u igrama najvećih evropskih klubova u Hotelu Hills i KSC Ilidža u petak, subotu i nedjelju

 

 

KK BUDUĆNOST-VOLI svoju prvu utakmicu u sklopu Međunarodnog košarkaškog turnira „Ilidža 2023“ odigrat će već u petak, 24.11.2023. i to protiv njemačkog BAYERNA.

 

Ovaj košarkaški klub nam stiže iz Podgorice u Crnoj Gori. Klub postoji od 1949. godine, kada je u okviru Sportskog društva Budućnost formirana košarkaska sekcija, koja je imala samo mušku ekipu.

 

Budućnost je prvi put postala prvak Crne Gore 1958. godine. Kroz dugu i uspješnu historiju bili su učesnici Eurolige, a zadnjih nekoliko godina redovni su učesnici Eurokupa, drugog po kvalitetu takmičenja u Evropi.

Zadovoljstvo nam je ugostiti jedan košarkaški klub iz regiona i naše velike sportske prijatelje.

Ostalo je još samo nekoliko dana do početka našeg turnira koji se održava u povodu Dana državnosti BiH a organizuju ga KK ILIDŽA i KK BBY. Također, bit će ovo prilika i da KK Ilidža proslavi 25. godišnjicu svog postojanja, i ne možemo zamisliti bolji način da to učinimo.

 

Naši mladi igrači KK Ilidža će biti dio Evrope ova tri dana, što će im biti poticaj za dalji rad i razvoj.

Organizacija jednog ovakvog događaja svakako je velika stvar za naš grad i region i ponosni smo što ćemo još jednom biti i promotori naše zemlje i grada i pokazati pravo gostoprimstvo i dobru energiju.

 

Pozivamo sve istinske ljubitelje košarke da dođu i uživaju u igrama najvećih evropskih klubova u Hotelu Hills i KSC Ilidža u petak, subotu i nedjelju.

 

Vidimo se na Ilidži!

 

Vaš KK Ilidža