U nedjelju, 08.04.2018, odigrano je XIV kolo, Minibasket lige Kantona Sarajevo u košarci, trening utakmice sa Međunarodnom školom QSI, trening utakmice škola košarke KK Ilidža i utakmica kadetske selekcije KK Ilidža.

Domaćin svih utakmica je bila je Deveta osnovna škola u Rakovici.

Sve je počelo u 08.00 sati a završilo u 20.00 sati, dvanaest sati igre, lijepih poteza, zabave, osmjeha, a prije svega druženja mladih sa područja Općine Ilidža, Kantona Sarajevo, Evrope i Svijeta. Bilo je tu mladih košarkaša iz Norveške, Njemačke, Engleske, Švedske, Hrvatske, Kine, Japana, SAD-a itd. Bili su tu roditelji i prijatelji mladih košarkaša i košarkašica, mnogobrojni ambasadori i predstavnici zemalja u BiH i svi su ovaj dan bili „ambasadori djece i košarke“. Pljeskali su i navijali za svu djecu i sigurni smo, da su ponijeli lijepe uspomene na ovaj dan, na Ilidžu i Rakovicu.

[widgetkit id=”27” name=”Minibasket14 Ekipe”]

Treneri su birali su najtalentovanije košarkaše i košarkašice, tako da smo se i ovom prilikom odlučili da proglasimo najtalentovanije igrače kola.

Najtalentovniji igrači kola: Farik Junuzović (OKK „Spars“), Vedad Šabović (KK“BBY“), Adnan Šehović (KK“Bošnjak“), Rijad Mujić (KK “Real Way II“), Nihad Bošnjak (KK“ Ilidža“), i Tin Dorić (KK“ Ilidža), Mirnes Osmanović (KK“ Vogošća“), Bakir Đedović (KK“Real Way I), Ajdin Delić (KK „Ilidža“), Timothy Banks (KK „QSI), Najla Hodžić (KK“BBY“), Lily Lyu (KK“QSI), Amina Patković (KK“Ilidža), Ena Mušović (KK BBY).

[widgetkit id=”26” name=”Minibasket14 MVP”]

Čestitamo igračima i svim njihovim trenerima, posebno našim trenerima Beganović Adisu, Begić Arminu, Smajlović Semiru, Arifović Anesu, Pašić Azri, Uzunović Ammaru, koji su opet djelovali i funkcionisali kao pravi tim. Takođe, zahvaljujemo se našem fotografu Beganović Džejli, na predivnim slikama. Moramo pohvaliti i službena lica Košarkaškog saveza Kantona Sarajevo.

Takođe još jednom hvala, ljubaznom osoblju iz Devete osnovne škole a posebno, dir. Nermini Budnjo, koja nas posjetila i na taj način dala podršku našoj i vašoj djeci.

Ovaj put je sa nama bila i Numić Ajla, sportski direktor, međunarodnih škola Evrope. Hvala ti Ajla!

Vaš KK Ilidža