Bit će ovo prvo njihovo gostovanje u našoj zemlji i ponosni smo što ćemo upravo mi imati priliku da ih ugostimo i upoznamo sa našom zemljom i gradom

Ostalo je još samo nekoliko dana do početka našeg Međunarodnog košarkaškog turnira „Ilidža 2023“. U toku su posljednje pripreme za turnir koji počinje u petak, 24.11.2023.

Turnir se održava u povodu Dana državnosti BiH a organizuju ga KK ILIDŽA i KK BBY. Prve utakmice bit će odigrane u petak u dvorani Hotela Hills, a u subotu i nedjelju utakmice će se igrati u KSC Ilidža – Sportska dvorana „Sabit Hadžić“.

Naši prvi gosti u Sarajevo stižu u četvrtak, a mi ćemo još jednom objaviti kratko podsjećanje na to ko su naši učesnici.

BAYERN MUNCHEN – ima dugu košarkašku tradiciju. Osnovan je 1946. godine. Peterostruki su prvaci Njemačke, a dvostruki osvajači kupa ove zemlje.

Bit će ovo prvo njihovo gostovanje u našoj zemlji i ponosni smo što ćemo upravo mi imati priliku da ih ugostimo i upoznamo sa našom zemljom i gradom.

Uz ove košarkaše, kao i ostale klubove učesnike, naša Ilidža će biti centar jedne vrhunske košarkaške priče a naša Domovina BiH će dobiti najbolji poklon za rođendan.

Ovaj turnir je svakako nešto najbolje što se moglo desiti KK Ilidža koji ove godine slavi 25.godina postojanja. Mladi igrači KK Ilidža će biti dio Evrope ova tri dana, što će im također biti poticaj da dalji rad i razvoj.

Naši gosti će imati priliku da se upoznaju sa našim gradom kroz turističke ture koje smo organizovali te smo sigurni da će sa Ilidže, Sarajeva i BiH ponijeti najljepše uspomene i poželjeti da se ponovo vrate naredne godine.

Naravno da ćemo iduće godine napraviti još kvalitetniji turnir sa dodatnim vrhunskim klubovima koji su već izrazili želju da budu sa nama. Na naš ovogodišnji turnir će doći i predstavnici tih klubova koji će biti naši gosti.

Organizacija jednog ovakvog događaja svakako je velika stvar za naš grad i region i ponosni smo što ćemo još jednom biti i promotori naše zemlje i grada i pokazati pravo gostoprimstvo i dobru energiju.

Uskoro ćemo objaviti raspored utakmica i pozivamo sve istinske ljubitelje košarke da dođu i uživaju u igrama najvećih evropskih klubova.

Vidimo se na Ilidži!

 

Vaš KK Ilidža