Okupit će brojna imena iz svijeta košarke iz više zemalja među kojima su, osim BiH i Hrvatska, Crna Gora, Njemačka..

   

U sklopu obilježavanja 25. godina rada Košarkaškog kluba Ilidža a ujedno i dana Općine Ilidža, 11. i 12. marta održat će se međunarodni turnir „MINI BASKET FEST 2023“.

Turnir je pozivnog karaktera te je namjenjen generaciji košarkaša 2011. i mlađi, u muškoj kategoriji. Okupit će brojna imena iz svijeta košarke, kojima smo uputili pozive iz više zemalja među kojima su, osim BiH i Hrvatska, Crna Gora, Njemačka……

U organizaciji turnira veliku podršku imamo od strane Ministarstva civilnih poslova BiH koje će sufinansirati naš turnir. Sve troškove turnira od boravka učesnika, troškova sportske dvorane, službenih lica, sudija, pehara, medalja i ostalog finansirat će naravno naš KK Ilidža.

I ovoga puta domaćin našim gostima bit će Hotel Orange na Ilidži koji se do sada pokazao kao savršeno mjesto za boravak sa odličnim uslovima za naše prijatelje sportaše. Utakmice će se igrati u JU KSIRC Ilidža u dvorani „Sabit Hadžić“, tako da koristimo priliku da se zahvalimo menadžmentu i uposlenicima ove ustanove,  sa kojoj smo ostvarili više nego dobru saradnju prilikog organizacije svih  naših aktivnosti.

Uskoro objavljujemo više informacija kao i imena učesnika, naših prijateljskih košarkaških klubova.

 

Vaš KK Ilidža