Dugogodišnje ime KK Ilidža od ove sezone član je našeg kolektiva u funkciji trenera. Naime, mladi i perspektivni Emir Uzunović svoje prve košarkaške korake je počeo upravo u našem klubu u kojem je rastao prošavši kroz sve selekcije.

Pored košarke ovaj mladi trener posjeduje veliko iskustvo sa mladima stečeno kroz izviđačku organizaciju u Odredu izviđača Igman 92, gdje je obavljao neke od najznačajnijih funkcija.

Za Uzunovića, vizija rada u školi košarke je konstantno podsticanje uravnoteženog razvoja ličnosti kako bi se ispoljile cjelokupne mogućnosti pojedinca.

Nadamo se da će KK Ilidža biti okruženje u kojem će se ovakve perspektivne ideje ostvariti, te da će mu naš kolektiv biti podrška i odskočna daska u karijeri.

Mi mu želimo dobrodošlicu i sreću u prenošenju znanja mladim naraštajima naših košarkaša!

Vaš KK Ilidža

FB KK Ilidža

KK Ilidža

Na ideju o nastavku tradicije KK Ildža, čiji počeci datiraju  od 1998 godine i stvaranju koncepta jedne nove i drugačije škole košarke i kluba na području Kantona Sarajevo, došla je grupa ljudi kojoj je cilj stvaranje novih košarkaških asova, bazirajući svoj rad isključivo na mlađim kategorijama potencijalnih košarkaša.

Kontaktirajte nas

Adresa: Ilidža, 71210, Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 62 04 05 05

Email: no mail

Web: kkilidza.com