Ponosni smo što smo u prilici organizovati ovaj veliki događaj na dan naše jedne i jedine BiH, te na taj način dati svoj doprinos i istaći važnost ovog datuma u historiji naše domovine

 

U povodu Dana državnosti BiH od 25. do 27. novembra na Ilidži će se održati drugi po redu, međunarodni košarkaški turnir u organizaciji KK Ilidža. Zadovoljstvo nam je najaviti veliki broj timova - učesnika iz BiH, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Italije,  Njemačke.

 

Na turniru će, naravno nastupiti i kombinovani sastav Ilidže i BBY, košarkaši rođeni 2008. i mlađi, među kojima su i aktuelni viceprvaci naše države ali i mnogi drugi veliki talenti naša dva kluba. 

 

Utakmice će se igrati na Ilidži, u dvorani koja nosi ime našeg proslavljenog košarkaša i Ilidžanca Sabita Hadžića. Učesnici će biti smješteni u prelijepom ambijentu hotela Orange na Ilidži, čije će se osoblje kao i uvijek do sada potruditi da boravak naših gostiju učini ugodnim i nezaboravnim.

 

Ponosni smo što smo u prilici organizovati ovaj veliki događaj na dan naše jedne i jedine BiH, te na taj način dati svoj doprinos i istaći važnost ovog datuma u historiji naše domovine. Osim toga, za nas jako važno je i obilježavanje velikog jubileja, 25.godina našeg KK Ilidža koji slavimo ove godine.

 

Na ovom značajnom putu i razvoju od početka su treneri koji i dalje rade u košarkaškom sportu kao što su: Rifko Šećerović, Adel Prašović, Adnan Ademović, Anes Arifović, Ahmed Dobrača  i drugi. Neki od njih i danas su sa našim mladim naraštajima u sportskim dvoranama i školama Ilidže.

 

Naš turnir će sufinansirati  Turistička zajednica Kantona Sarajevo, saradnik koji se do sada pokazao kao neko ko prepoznaje dobre priče i ideje. Djelimično finansiranje osigurat će i Federalno ministarstvo kulture i sporta, te kao i prošle godine naša Općina Ilidža i naši klubovi Ilidža i BBY. Zahvaljujemo se sponzorima koji su omogućili organizaciju događaja koji će značiti susret i druženje velikog broja talenata iz raznih država.

 

U narednom periodu uradit ćemo pojedinačno predstavljanje klubova – učesnika našeg turnira.

Budite sa nama!

 

Vaš KK Ilidža

 

FB KK Ilidža

KK Ilidža

Na ideju o nastavku tradicije KK Ildža, čiji počeci datiraju  od 1998 godine i stvaranju koncepta jedne nove i drugačije škole košarke i kluba na području Kantona Sarajevo, došla je grupa ljudi kojoj je cilj stvaranje novih košarkaških asova, bazirajući svoj rad isključivo na mlađim kategorijama potencijalnih košarkaša.

Kontaktirajte nas

Adresa: Ilidža, 71210, Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 62 04 05 05

Email: no mail

Web: kkilidza.com