Turnir je do sada organizovan pod nazivom „Dan Gline“ a od ove godine je memorijalni i održat će se od 2. do 4. septembra u Glini.

 

 

Kombinovani sastav KK Ilidža i KK BBY sljedećeg vikenda putuje u Hrvatsku gdje će na poziv domaćina nastupiti na 1. Memorijalnom „Klobijevom“ turniru.  Turnir je do sada organizovan pod nazivom „Dan Gline“ a od ove godine je memorijalni i održat će se od 2. do 4. septembra u Glini.

 

Organizuje se za košarkaše rođene 2009. godine i mlađe (U13) a na njemu će, uz domaćina nastupiti neki od najboljih hrvatskih klubova kao što su: Cibona, Zadar, Cedevita Junior, Split, OKK Dražen Petrović Šibenik, Dubrava, Bosco, Novi Zagreb..

U pitanju je veoma značajan i jedan od najkvalitetnijih turnira za ovaj uzrast u regiji ali i šire. 

Ova je nova prilika za dokazivanje za naše mlade igrače, kao i naše sportske prijatelje, mlade talentovane košarkaše iz Bijeljine i Tuzle koji će nastupiti u našem timu.

 

Zahvaljujemo se na pozivu i  vidimo se uskoro!

Vaši KK Ilidža i KK BBY

FB KK Ilidža

KK Ilidža

Na ideju o nastavku tradicije KK Ildža, čiji počeci datiraju  od 1998 godine i stvaranju koncepta jedne nove i drugačije škole košarke i kluba na području Kantona Sarajevo, došla je grupa ljudi kojoj je cilj stvaranje novih košarkaških asova, bazirajući svoj rad isključivo na mlađim kategorijama potencijalnih košarkaša.

Kontaktirajte nas

Adresa: Ilidža, 71210, Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 62 04 05 05

Email: no mail

Web: kkilidza.com