Naša djeca imaju priliku nastupiti sa vršnjacima koji na ovo mjesto dolaze iz više razlićitih zemalja kao što su: Italija, Slovenija, Srbija, Crna Gora..

Još jedan poziv za turnir ovih je dana stigao na adresu naših klubova. U periodu od 22. do 25. juna 2022. održava se „Kotor 2022“, Internacionalni turnir u minibasketu. Naša djeca imaju priliku nastupiti sa vršnjacima koji na ovo mjesto dolaze iz više razlićitih zemalja kao što su: Italija, Slovenija, Srbija, Crna Gora..

Kao klub koji je poznat po organizaciji festivala košarke na otvorenom, nas posebno raduje podatak da se turnir igra na montirajućoj podlozi na nekom od otvorenih prostora uz direktan TV prenos utakmica.

Plan organizatora je da u godinama koje slijede turnir preraste u nezvanično prvenstvo svijeta po uzoru na onaj u Materi, Italiji na kojem učestvuju ekipe iz cijelog svijeta i na kojem su godinama svoje nastupe bilježili i naši najmlađi članovi.

 

Naši košarkaši bi ovom prilikom trebali nastupati u kombinovanom timu Ilidža/BBY a ovih dana žurno radimo na organizaciji odlaska naše djece na sve turnire kako bi naše ljeto, kao i uvijek do sada bilo ispunjeno i motivirajuće.

 

Budite sa nama!

 

Vaši KK BBY I KK Ilidža

FB KK Ilidža

KK Ilidža

Na ideju o nastavku tradicije KK Ildža, čiji počeci datiraju  od 1998 godine i stvaranju koncepta jedne nove i drugačije škole košarke i kluba na području Kantona Sarajevo, došla je grupa ljudi kojoj je cilj stvaranje novih košarkaških asova, bazirajući svoj rad isključivo na mlađim kategorijama potencijalnih košarkaša.

Kontaktirajte nas

Adresa: Ilidža, 71210, Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 62 04 05 05

Email: no mail

Web: kkilidza.com