Edis Baberović proglašen je za MVP-ja turnira, dok je Omar Kulenović bio je najbolji u takmičenju u šutiranju trica. Organizator turnira obezbijedio je i nagrade kojima smo imali obavezu nagraditi i najboljeg i najlucidnijeg asistenta turnira, Nedima Karamana i najboljeg trenera turnira, Adisa Beganovića

U subotu, 25.septembra u Fojnici je održan Turnir prijateljstva u organizaciji našeg prijateljskog kluba KK Star.

Turnir je održan u juniorskoj konkurenciji, a učestvovale se četiri ekipe, domaćin KK Star Fojnica, KK ABC Basket Tuzla, KK Gen Sarajevo i KK Ilidža.

Prije svega, želimo se zahvaliti na vrhunskoj organizaciji i baš kao što nosi i naziv, prijateljskom duhu turnira. Na tome hvala Općini Fojnica i njenom načelniku Sabahudinu Klisuri koji je proveo vrijeme u druženju sa učesnicima, a posebna zahvala ide našem prijatelju Samiru Kučuku.

Uvijek ćemo se rado odazvati pozivu iz prijateljske nam Fojnice na Turnir prijateljstva, jer on to u pravom smislu te riječi i jeste. Hvala i timovima učesnicima turnira i njihovim igračima i trenerima.

Mi smo ponosni na nastupe naših juniora na turniru, na njihov očigledan košarkaški napredak za koji je zaslužna njihova predanost u radu, kao i na način na koji su prezentovali boje svoga kluba. U prilog tome govore i osvojene medalje i pehar za 1. mjesto na turniru, a tu su i pojedinačne nagrade koje su pobrali naši košarkaši.

1
11
12
13
14
15
16
17
18
19

Edis Baberović proglašen je za MVP-ja turnira, dok je Omar Kulenović bio je najbolji u takmičenju u šutiranju trica. Organizator turnira obezbijedio je i nagrade kojima smo imali obavezu nagraditi i najboljeg i najlucidnijeg asistenta turnira, Nedima Karamana i najboljeg trenera turnira, Adisa Beganovića.

Čestitke svim našim igračima na odnosu prema igri, na svemu prikazanom u Fojnici i na postignutim rezultatima, naravno.

Naši juniori su već fokusirani na nastavak priprema za nadolazeću sezonu, u kojoj s nestrpljenjem očekuju svoje debitantske nastupe i u seniorskoj A2 ligi.

Vaš KK Ilidža

FB KK Ilidža

KK Ilidža

Na ideju o nastavku tradicije KK Ildža, čiji počeci datiraju  od 1998 godine i stvaranju koncepta jedne nove i drugačije škole košarke i kluba na području Kantona Sarajevo, došla je grupa ljudi kojoj je cilj stvaranje novih košarkaških asova, bazirajući svoj rad isključivo na mlađim kategorijama potencijalnih košarkaša.

Kontaktirajte nas

Adresa: Ilidža, 71210, Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 62 04 05 05

Email: no mail

Web: kkilidza.com