U nedjelju 27.06.2021 u 12.00 u KSC Ilidža mi ćemo igrati revijalnu All Star utakmicu i tako se na najljepši mogući način zahvaliti našim budućim zvijezdama

 

 

Naša selekcija Minibasket djevojčice u vikendu pred nama odigrat će svoje utakmice za plasman u takmičenju KSKS za sezonu 2020/21. U pitanju su kombinovani timovi naših klubova KK Ilidža i KK BBY, a mi svakako očekujemo medalje za naše djevojčice.

 

Utakmica je zakazana za nedjelju, 27.06. u 10.00 u KSC Ilidža.

 

Osim njih, u konkurenciji Mlađih Kadetkinja također očekujemo dobre plasmane i medalje. Mi našim princezama čestitamo i obećavamo da sljedeće sezone pomjeramo granice i da planiramo da pravimo takmičarske ženske selekcije koje će samostalno trenirati.

 

Kada su u pitanju Minibasket muške selekcije s ponosom ističemo da su čak dva naša razvojna tima među četiri najbolja u Kantonu, a u kategoriji od 14 učesnika.

 

U ovoj sezoni smo, kao i prethodnih imali dvije Minibasket takmičarske selekcije, te smo na taj način omogućili veći broj utakmica našim košarkaškim prospektima jer su oni naša budućnost.

 

U pitanju su košarkaški talenti koji bi, u slučaju zajedničkog nastupa, odnosno spajanja u jednu selekciju, sigurni smo, napravili izvanredne rezultate.

 

Posebno nam je zadovoljstvo istaći da su naše dvije selekcije završile ligaški dio takmičenja za sezonu 2020/21 Košarkaške lige KSKS gdje je KK BBY zauzeo drugo mjesto, a KK Ilidža treće od 12 prijavljenih timova. U septembru nas očekuje final four Minibasket lige prema najavama KSKS.

 

U nedjelju 27.06.2021 u 12.00 u KSC Ilidža mi ćemo igrati revijalnu All Star utakmicu i tako se na najljepši mogući način zahvaliti našim budućim zvijezdama.

 

 

Vidimo se!

Vaš KK BBY i KK Ilidža

FB KK Ilidža

KK Ilidža

Na ideju o nastavku tradicije KK Ildža, čiji počeci datiraju  od 1998 godine i stvaranju koncepta jedne nove i drugačije škole košarke i kluba na području Kantona Sarajevo, došla je grupa ljudi kojoj je cilj stvaranje novih košarkaških asova, bazirajući svoj rad isključivo na mlađim kategorijama potencijalnih košarkaša.

Kontaktirajte nas

Adresa: Ilidža, 71210, Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 62 04 05 05

Email: no mail

Web: kkilidza.com