Goethe-Institut BiH i ove godine u Sarajevu organizuje zanimljiv cjelodnevni događaj "Dan otvorenih vrata". U petak, 25. juna, od 9 do 16 sati na trgu preko puta Vijećnice posjetioce očekuju sadržaji i aktivnosti za djecu i mlade.

DJ Indigo bit će zadužen za muzičku podršku, a članovi KUD Baščaršija pripremaju upečatljiv folklorni nastup. Nosilac sportskih aktivnosti planiranih na trgu je Košarkaški klub BBY, a svi posjetioci će u Vijećnici imati priliku da pogledaju zanimljivu izložbu crtača Rheinharda Kleista "Berlinski mitovi" i otkriju Berlin i njegovu historiju kroz slikovite priče jednog taksiste. Za sve zaljubljenike u svijet grafita, berlinski umjetnik Felix Jonas Rieger održat će radionicu o njihovom crtanju.

Uz interaktivne radionice, Goethe-Institut će djeci i odraslima ponuditi sve informacije o kursevima, ispitima, ponudi biblioteke, kao i svim drugim aktivnostima koje provode u Bosni i Hercegovini.

"Goethe-Institut već 21 godinu gradi mostove i prijateljstva kako između Njemačke i BiH, tako i unutar Bosne i Hercegovine. Radujemo se što ćemo i ove godine na Danu otvorenih vrata imati priliku da se na otvorenom prostoru, u skladu sa epidemološkim preporukama, okupimo, družimo, edukujemo, zabavimo i ponudimo besplatne sadržaje za mlade", poručio je koordinator Mirza Kovačević.

Partneri Goethe-Instituta BiH na ovogodišnjoj manifestaciji "Dan otvorenih vrata" su: Grad Sarajevo, KUD Baščaršija, DJ Indigo, Općina Stari Grad te sportski kolektivi KK BBY, KK Rolling i KK Ilidža.

Više informacija o manifestacijama i radu ove kulturne ustanove možete pronaći na ovom linku.

FB KK Ilidža

KK Ilidža

Na ideju o nastavku tradicije KK Ildža, čiji počeci datiraju  od 1998 godine i stvaranju koncepta jedne nove i drugačije škole košarke i kluba na području Kantona Sarajevo, došla je grupa ljudi kojoj je cilj stvaranje novih košarkaških asova, bazirajući svoj rad isključivo na mlađim kategorijama potencijalnih košarkaša.

Kontaktirajte nas

Adresa: Ilidža, 71210, Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 62 04 05 05

Email: no mail

Web: kkilidza.com