Kada su u pitanju ovakvi susreti rezultati su u drugom planu te smo posebno zahvalni našim domaćinima, sportskim prijateljima iz KK Mladost na odličnom gostoprimstvu i atmosferi kao i prijateljskom pristupu sa kojima smo dočekani

U subotu, 10.oktobra košarkaši KK Ilidža i KK BBY gostovali su u Ilijašu gdje su sa ekipama iz KK Mladost odigrali trening utakmice na poziv ovog prijateljskog kluba.

Naime, KK Mladost je u okviru turnira Mladost Basket kup 2020 i obilježavanja 10. godišnjice osnivanja kluba organizirao ove susrete u KSC Ilijaš.

Nastupile su selekcije: Minibasket i Kadeti KK Ilidža kao i selekcija Mlađih Kadeta KK BBY. Sa zadovoljstvom možemo reći da su naša djeca odigrala utakmice sa puno elana i borbe, te da su se treninzi i naporan rad isplatili s obzirom da su naše ekipe odnijele sve tri pobjede.

Ipak, kada su u pitanju ovakvi susreti rezultati su u drugom planu te smo posebno zahvalni našim domaćinima, sportskim prijateljima iz KK Mladost na odličnom gostoprimstvu i atmosferi, kao i prijateljskom pristupu sa kojima smo dočekani. 

 

Za našu djecu ovo je jedno veliko iskustvo i iz Ilijaša smo došli sa najljepšim utiscima.

Posebno se zahvaljujemo predsjedniku kluba Ibrahimu Jašareviću kao i treneru Eldinu  Herci kao i cijeloj ekipi KK Mladost koji rade s puno ljubavi i ulaganja, te na taj način djeci Ilijaša uljepšavaju život i svakodnevnicu.

Nadamo se da će nam se uskoro pružiti prilika da uzvratimo gostoprimstvo na isti način.

 

Vaš KK Ilidža

FB KK Ilidža

KK Ilidža

Na ideju o nastavku tradicije KK Ildža, čiji počeci datiraju  od 1998 godine i stvaranju koncepta jedne nove i drugačije škole košarke i kluba na području Kantona Sarajevo, došla je grupa ljudi kojoj je cilj stvaranje novih košarkaških asova, bazirajući svoj rad isključivo na mlađim kategorijama potencijalnih košarkaša.

Kontaktirajte nas

Adresa: Ilidža, 71210, Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 62 04 05 05

Email: no mail

Web: kkilidza.com