U konkurenciji šest ekipa iz više gradova BiH, naši momci su pokazali kvalitet i borbenost koji je rezultat velikog rada i zalaganja.

U subotu, 26. septembra Kadetska selekcija KK Ilidža osvojila je drugo mjesto na Turniru prijateljstva Fojnica 2020 za Kadete u organizaciji KK Star Fojnica.

U konkurenciji šest ekipa iz više gradova BiH, naši momci su pokazali kvalitet i borbenost koji je rezultat velikog rada i zalaganja.

Naš Elmir Tutun izabran je za jednog od pet najboljih igrača turnira! Čestitamo Elmiru!

Jedan cjelokupan dan proveli smo u takmičarskoj atmosferi igrajući više utakmica kao i u druženju, te iz Fojnice nosimo odlične utiske.

Kako i sam naziv turnira govori, u dvorani OŠ Muhsin Rizvić vladala je prava prijateljska sportska atmosfera. Organizatori su se pobrinuli da ovo bude dan za pamćenje svim košarkašima i veliko osvježenje sportskih dešavanja u posljednjem periodu.

Čestitamo domaćinima KK Star na organizaciji kao i na zaluženom osvajanju ovog turnira. Posebno se zahvaljujemo organizatoru turnira Samiru Kučuku.

Takođe koristimo priliku da se zahvalimo roditeljima naših igrača koji su odvojili vrijeme i koji su proveli sa nama cijeli dan u Fojnici.

 

Mi radimo na pripremama za novu takmičarsku sezonu koja je pred nama.

Budite sa nama!

 

Vaš KK Ilidža

 

FB KK Ilidža

KK Ilidža

Na ideju o nastavku tradicije KK Ildža, čiji počeci datiraju  od 1998 godine i stvaranju koncepta jedne nove i drugačije škole košarke i kluba na području Kantona Sarajevo, došla je grupa ljudi kojoj je cilj stvaranje novih košarkaških asova, bazirajući svoj rad isključivo na mlađim kategorijama potencijalnih košarkaša.

Kontaktirajte nas

Adresa: Ilidža, 71210, Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 62 04 05 05

Email: no mail

Web: kkilidza.com