Činjenica da imamo veliku grupu djevojčica ove godine na kampu čini nas izuzetno ponosnima. Da u redovima naših klubova postoji budućnost bh. ženske košarke, dokazao je današnji događaj na kampu.

                                                        

Zvijezde petog dana našeg košarkaškog kampa “Košarka bez granica 2020” bile su naše djevojčice.

Činjenica da imamo veliku grupu djevojčica ove godine na kampu čini nas izuzetno ponosnima. Da u redovima naših klubova postoji budućnost bh. ženske košarke, dokazao je današnji događaj na kampu.

Naime, jučer su nas posjetili članovi košarkaškog saveza BiH, odnosno generalni sekretar Amir Čolan i izvršni sekretar Nataša Bašović.

Oni su u ime košarkaškog saveza donijeli poklone našim učesnicama, mladim košarkašicama KK BBY, KK Ilidža i KK Rolling te na taj način iskazali važnost podrške razvoju ženske košarke u našoj zemlji.

Čolan je istakao kako je naš kamp već postao prepoznatljiv, s obzirom na sve uslove koje pruža te da predstavlja svojevrsnu nadogradnju znanja stečenog kroz treninge tokom cijele godine. Košarkaški savez je na ovaj način istakao svoju podršku radu naših klubova, koji prema riječima Čolana rade sa omladinom koja je naša budućnost.

Generalni sekretar KS BiH pozvao nas je na kvalifikacionu utakmicu ženske seniorske reprezentacije u novembru protiv Estonije i Rusije, te ispred saveza obezbjedio ulaznice za ovu utakmicu svim učesnicima i učesnicama kampa.

Zahvaljujemo im se na dolasku, podršci kao i poklonima za naše djevojčice.

IMG 9361
IMG 9391
IMG 9421
IMG 9433
IMG 9450 Medium 1

Jedan poligon kampa bio je rezervisan za naše saradnike iz Goethe Instituta koji su maštovitim igrama zabavljali naše mališane i radili sa njima.

Sve ovo je zabilježila TVSA, ispred čijih objektiva su se našle naše zvijezde, te koristimo priliku da se ovoj vrijednoj ekipi zahvalimo na odvojenom vremenu i promociji klubova i djece našeg grada.

 

Vaši KK BBY, KK Ilidža i KK Rolling

FB KK Ilidža

KK Ilidža

Na ideju o nastavku tradicije KK Ildža, čiji počeci datiraju  od 1998 godine i stvaranju koncepta jedne nove i drugačije škole košarke i kluba na području Kantona Sarajevo, došla je grupa ljudi kojoj je cilj stvaranje novih košarkaških asova, bazirajući svoj rad isključivo na mlađim kategorijama potencijalnih košarkaša.

Kontaktirajte nas

Adresa: Ilidža, 71210, Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 62 04 05 05

Email: no mail

Web: kkilidza.com