„Minibasket in Piazza“ 2020 će se održati od 21.06. do 27.06 2020. a priliku za učešće ove godine imaju dječaci i djevojčice rođeni 2009. i 2010. godine.

 

 

Košarkaši i košarkašice KK Ilidža ovog ljeta imat će priliku za nezaboravno putovanje i druženje. Jedan od najprestižnijih turnira za mlade košarkaše, „Minibasket in Piazza“ u Italijanskoj Materi i ove je godine naša obavezna destinacija.

 

Ovaj 28 - i po redu turnir okuplja svake godine djecu Evrope i svijeta koji zajedno na sedam dana postaju dio svjetske košarkaške scene i priče. Pod pokroviteljstvom FIBA-e takmiči se 64 tima iz cijelog svijeta.

 

„Minibasket in Piazza“ 2020 će se održati od 21.06. do 27.06 2020. a priliku za učešće ove godine imaju dječaci i djevojčice rođeni 2009. i 2010. godine.

 

Naše putovanje prije svega jeste predstavljanje košarkaškog tima te odigravanje utakmica, ali također i obilazak i druženje.

 

Matera je jedan od najstarijih gradova Evrope i 2019. godine je proglašena Evropskim gradom kulture. U pitanju je prelijepa destinacija na jugu Italije, sa mnoštvom velikih historijskih znamenitosti.

 

I ove godine naš odlazak organizujemo uz veliku podršku Općine Ilidža, na čelu sa načelnikom Senaidom Memićem, kojem dugujemo veliku zahvalnost.

 

Naše slobodno vrijeme u Materi uvijek je značilo odlično druženje i upoznavanje, te prijateljstva koja traju i danas.

 

O tome svjedoče i impresije naših roditelja:

 

 

Nama slijede pripreme za turnir, a svi koji žele biti dio ove priče mogu pogledati atmosferu sa ranijih putovanja u sljedećem videu:

 

 

Vaš KK Ilidža

FB KK Ilidža

KK Ilidža

Na ideju o nastavku tradicije KK Ildža, čiji počeci datiraju  od 1998 godine i stvaranju koncepta jedne nove i drugačije škole košarke i kluba na području Kantona Sarajevo, došla je grupa ljudi kojoj je cilj stvaranje novih košarkaških asova, bazirajući svoj rad isključivo na mlađim kategorijama potencijalnih košarkaša.

Kontaktirajte nas

Adresa: Ilidža, 71210, Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 62 04 05 05

Email: info@kkilidza.com

Web: kkilidza.com