Ogromnu ulogu dao je razvoju BH sporta, posebno košarke. Akademik Mirko Pejanović je čovjek koji razumije bitnost sporta za jedno društvo i državu

            

Član uprave KK Ilidža  akademik Mirko Pejanović dobitnik je priznanja „Mimar mira“, koje mu je jučer dodjeljeno na svečanosti povodom 15.godišnjice obnove Starog mosta u Mostaru, a u organizaciji Centra za mir i multietničku saradnju.

U pitanju je priznanje koje se dodjeljuje pojedincima koji su vlastitim angažmanom promovisali vrijednosti dobra, mira, tolerancije i suživota.

Kao svojevrsni simboli mira, dobitnici ove nagrade obavljali su najodgovornije dužnosti u najtežim vremenima kroz koje je prošla ova zemlja.

Sretni smo i ponosni što je takva osoba član našeg „tima“. Mi ga poznajemo kao uvijek vedrog i nasmijanog čovjeka koji je uz nas i našu djecu od početka, uvijek spreman pomoći.

Ličnost koja je obilježila BH historiju!

              

Ogromnu ulogu dao je razvoju BH sporta, posebno košarke. Akademik Pejanović je čovjek koji razumije bitnost sporta za jedno društvo i državu.

Vodeći se time, i mi ćemo se truditi prave ljudske vrijednosti prenijeti na treninge, na parkete, sa novim naraštajima.

U tome svakako imamo najbolje uzore!

Mi smo presretni zbog ovog priznanja, te od srca čestitke našem akademiku Pejanoviću od cijelog tima našeg kluba!

 

Vaš KK Ilidža

FB KK Ilidža

KK Ilidža

Na ideju o nastavku tradicije KK Ildža, čiji počeci datiraju  od 1998 godine i stvaranju koncepta jedne nove i drugačije škole košarke i kluba na području Kantona Sarajevo, došla je grupa ljudi kojoj je cilj stvaranje novih košarkaških asova, bazirajući svoj rad isključivo na mlađim kategorijama potencijalnih košarkaša.

Kontaktirajte nas

Adresa: Ilidža, 71210, Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 62 04 05 05

Email: info@kkilidza.com

Web: kkilidza.com