U subotu 11.11.2017, dvorana Osnovne škole“Mula Mustafa Bašeskija“ u Starom Gradu, je od 08.00-18.00 sati bila pravi mali „košarkaški centar“.

Oko 300 stotine mladih košarkašica i košarkaša, uzrasta od 7-12 godina, sa područja Općine Stari Grad i Kantona Sarajevo odigrali su svoje utakmice. Najmlađi košarkaši i košarkašice Općine Stari Grad i Kantona Sarajevo su punih deset sati uživali u čarima košarkaške igre. Utakmice je pratilo oko 1000 naših gostiju, roditelja i zaljubljenika košarkaškog sporta.

Zahvaljujemo se, OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ u kojoj su mislili na sve, i ovaj lijepi dan učinili još ugodnijim. Takođe, zahvaljujemo se predstavniku Općine Stari Grad, gosp.Mensudu Handžiću, direktorima osnovnih škola, Jasmini Karasalihović, Melihi Parla, Erzumani Fukelj i Kerimu Fejzagiću.

Naravno, hvala i sudijama Košarkaškog saveza Kantona Sarajevo, te svim onim koji su bili u subotu sa nama i učinili da ovaj dan bude još ljepši.

 

 

FB KK Ilidža

KK Ilidža

Na ideju o nastavku tradicije KK Ildža, čiji počeci datiraju  od 1998 godine i stvaranju koncepta jedne nove i drugačije škole košarke i kluba na području Kantona Sarajevo, došla je grupa ljudi kojoj je cilj stvaranje novih košarkaških asova, bazirajući svoj rad isključivo na mlađim kategorijama potencijalnih košarkaša.

Kontaktirajte nas

Adresa: Ilidža, 71210, Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 62 04 05 05

Email: info@kkilidza.com

Web: kkilidza.com