KK ILIDŽA je 19.03.2017, bio domaćin XIV kola Minibasket lige Košarkaškog saveza Kantona Sarajevo u Devetoj osnovnoj školi u Rakovici.

U nedjelju je u Rakovici opet bio pravi košarkaški dan, kao i u decembru 2016: Najmlađi košarkaši i košarkašice Kantona Sarajevo su punih deset sati uživali u čarima košarkaške igre. Bili su tu košarkaši Mladosti, Sparsa, Gena, Bosne Real Way, Koš-a, Play Off-a, Bošnjaka i Ilidže.

ekipe

 Utakmice je pratilo oko hiljadu gledaoca, roditelja i prijatelja KK ILIDŽA, koji su nas posjetili u Rakovici. Svi su mogli uživati u igri i vještinama malenih košarkaša i košarkašica.

kosarkasice

Odigrane su četiri zvanične utakmice lige za košarkaše te jedna utakmica minibasket košarkašica KK Ilidža. Ova utakmica je bila pravi spektakl dobrog raspoloženja. Upravo male dame, naše Prinzeze i Kraljice su pokazale kako se bori, igra i uživa u igri, zajedno sa svojim trenerima Beganović Adisom i Begić Arminom.

utakmice

Treneri svih gostujućih timova: Mujović Numan, Kurić Muamer, Herco Eldin, Srna Bakir, Delić Dino, Babić Adis, Mujan Damir, Kurspahić Amar, Bjelošević Arman, Ademović Adnan, Beganović Adis i Begić Armin, birali su najtalentovanije dječake tako da smo se ovom prilikom odlučili da proglasimo najtalentovanije igrače kola i MVP-ija kola.

Najtalentovniji igrači kola: Zaćiragić Kemal (KK Gen), Jović Filip (OKK Spars), Damađić Danis (KK Bosna Real Way), Fejzić Alem (KK Bošnjak), Salčin Haris (KK Ilidža) i Arnautović Ali (KK Play off), Halilović Eldar (KK Mladost), Osmanagić Amer ( ŠK Koš).

MVP kola je Jović Filip (OKK Spars).

najbolji igraci

Čestitamo igračima i njihovim trenerima, te službenim licima KSKS. Zahvaljujemo se još jednom ljubaznom osoblju iz OŠ Rakovica u kojoj su mislili na sve, i ovaj lijepi dan učinili još ugodnijim.

Vrijeme je letjelo u pravoj sportskoj atmosferi, začinjenoj dječijim raspoloženjem: bilo je akcije, smijeha i uzbuđenja - Rakovica je u nedjelju sigurno bila jedno od najljepših mjesta za igru i druženje u našem Kantonu – pa jedva čekamo da se vidimo ponovo.

FB KK Ilidža

KK Ilidža

Na ideju o nastavku tradicije KK Ildža, čiji počeci datiraju  od 1998 godine i stvaranju koncepta jedne nove i drugačije škole košarke i kluba na području Kantona Sarajevo, došla je grupa ljudi kojoj je cilj stvaranje novih košarkaških asova, bazirajući svoj rad isključivo na mlađim kategorijama potencijalnih košarkaša.

Kontaktirajte nas

Adresa: Ilidža, 71210, Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 62 04 05 05

Email: info@kkilidza.com

Web: kkilidza.com