Krajem prošle godine KK ILIDŽA je dobio poziv za učešće na 29. Internacionalnom turniru „Coppa Alberto Giove“, koji će se održati od 23. do 25. juna 2017. godine u Milanu. Na turniru će učestovati 12 najreprezentativnijih evropskih timova, a kako je i sam organizator rekao, zbog timova koji učestvuju, to je zapravo prava omladinska euroliga. Na turniru pravo nastupa imaju igrači rođeni 2002. i mlađi. Ove godine, kao i prošle, svoje učešće su potvrdili timovi Žalgiris Kaunas, Brose Bamberg, Fenerbahce, Cedevita, Marciulionis Akademija, Armani Olympiakos, Real Madrid. Očekuje se učešće mladih Barselone i još nekih euroligaških timova.

Za nas je poziv na jedan ovakav turnir veliki izazov, s obzirom na to da smo rad KK ILIDŽA reaktivirali u septembru prošle godine. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo i okupimo dovoljan broj mladih i talentovanih igrača iz BiH da se predstavimo u Milanu u dobrom svjetlu. Naći se u “društvu” evropskih velikana je svakako za nas i čast i obaveza i radit ćemo puno da napravimo konkurentan i respektabilan sastav za turnir. Naravno, taj rad je i veliko zadovoljstvo, nešto potpuno novo, drugačije, a i neočekivano za mlade igrače. Ali zbog toga i jesmo u sportu za mlade, da omogućimo mladima da osjete da su dio Evrope, dio velike košarkaške porodice, dobrodošli i otvorenih mogućnosti.

Koristimo priliku i da se zahvalimo našim košarkaškim prijateljima iz Evrope, koji su nam omogućili da nastupimo na ovom izvanrednom turniru.

Pa patike na noge, lopte u ruke - 2002. godišta i mlađi - u junu idemo u Milano!

KK ILIDŽA

FB KK Ilidža

KK Ilidža

Na ideju o nastavku tradicije KK Ildža, čiji počeci datiraju  od 1998 godine i stvaranju koncepta jedne nove i drugačije škole košarke i kluba na području Kantona Sarajevo, došla je grupa ljudi kojoj je cilj stvaranje novih košarkaških asova, bazirajući svoj rad isključivo na mlađim kategorijama potencijalnih košarkaša.

Kontaktirajte nas

Adresa: Ilidža, 71210, Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 62 04 05 05

Email: info@kkilidza.com

Web: kkilidza.com